Vin

Februar 2008

Elektronisk ID-kort til dyrebare Brunello-dråber


Specialdesignede flasker med indgraveret navn og produktionsnummer er andre måde, producenterne anvender for at give forbrugerne større sikkerhed for at flasken indeholder det etiketten lover.

Specielle flasker kan dog også være en speciel vins varemærke.

Som for eksempel de let genkendelige flasker med den hvide Verdicchio-vin >>.

Eller en enkelt producents ide om "den perfekte flaske", som hos Travaglini i Piemonte >>.

Artikel fra april 2002

Gode vine er også god forretning, og italiensk vins himmelfart på vinsmagernes og prisskiltenes hitlister de seneste år har også gjort svindel med vin til en god forretning. Og d
Det er med de verdenskendte dyre vine fra specielt Toscana og Piemonte, der er flest penge at tjene uærligt

Mikrochips i etiketten

Men nu går producenterne af den berømte Brunello-vin fra Montalcino i Toscana til modangreb ved hjælp af moderne teknologi.Vingården Tenuta Ciacci Piccolomini d'Aragona i Montalcino var blandt de første til at indse nødvendigheden af at kunne give en præcis garanti for at de dyre dråber i flaskerne også kom fra det sted, etikketten reklamerede med.

Ejerne Paolo og Giuseppe Bianchini udstyrede deres Brunello 1997 - en af alle tiders bedste årgange - med en mikrochip på etiketten, hvor alle informationer om vinens oprindelse og type er noteret.

Dyrt at kopiere chips


Udover muligheden for kontrollere oplysningerne med en scanner, er mikrochippen i sig selv en visuel garanti for vinens oprindelse. Og så er det dyrt at producere en falsk mikrochip for de kriminelle vinhandlere.

De andre producenter i området har taget ideeen til sig, og inden længe vil alle Brunello-vine fra Montalcino være udstyret med denne specielle ekstra garanti.

-syl


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano