Vin

2004

Bookmark and Share
Slottet i Roncade - vin fra Veneto og skønne ferielejligheder

Castello di Roncade >>


I slottets firkantede tårne befinder ferie-lejlighederne sig, ligesom en lejlighed også kan lejes i hovedbygningen, der igennem seks århundreder var Giustinian-familiens fritids-bolig.
Slottet har også sit eget kapel, som er smukt udsmykket.

Artikel fra 2004
Roncade ligger mellem Treviso (15 km) og Venedig (20 km) og har været et slot - eller en borg - siden 900 tallet.


Det emmer af historie, så snart man træder ind af den flotte ingang til slottet, der i dag også er en moderne vin-, og turistvirksomhed.

Slottet blev i 900-tallet overgivet til en Collalto-familie af kejseren Ottone den Anden.Sidenhen tilhørte slottet Treviso-familien Sanzi, indtil det i 1500-tallet blev genopbygget af Girolamo Giustinian.
Giustinian-familien har spillet en vigtig rolle i Venedigs historie. Stefano og Marco Antonio Giustian var Doger, mens en Nicolo og en Eufemia begge er saligkåret af den katolske kirke.

I dag tilhører slottet den trentinske baron Vicenzo Ciani Bassetti.

Er man heldig, er det baronen selv, der forestår vinsmagningen under de gamle halvtag i slots-gården.

Flade vin-marker


Vinmarkerne er flade i området, men et specielt 40 cm jordlag - "caranto" - giver ekstra gode betingelser for vin-dyrkning. Dette jordlag består af marine-ler og af en slags kalk-cement, og den kombination gav også dogerne god vin i glassene.

Specielt vinmarkerne "Pantiera" og "Teson" giver gode og fyldigere vine end normalt for området.

Druerne er Merlot, Cabernet, Franc, Cabernet Sauvignon og Malbech, som baronen tog med sig fra hjemegnen i trentino-Alto Adige i 1960´erne-

Flagskibet er vinen "Villa Giustinian-Riserva della Casa", som trods barrique-lagring og flaskelagring ikke er så kraftig og fyldig en vin, som man måske forventer.

De andre vine er de røde DOC vine Merlot Piave, Cabernet Piave, de hvide vine Pinot Grigio Piave, Chardonney Piave og Tocai Piave. derudover producerer man en hvid Sauvignon og rosén Patriarca, samt en sprudlende Villa Giustinian af chardonney-druer.

Fyldig Merlot

Som nævnt ovenfor blev jeg lidt skuffet over den lagrede "Villa Giustinian" fra 1997, men prisen taget i betragtning - € 10,50 - fik man faktisk alligevel meget vin for pengene.

Merlot´en fra 2000, der havde lagret nogle måneder på store egtræsfade, var derimod efter min mening et rigtig godt køb til prisen.

Denne fyldige - lidt mere end normale - hverdagsvin kostede kun € 3.50, mens den lidt kraftigere Cabernet fra 2000 kostede € 4,50 i september 2002.

De hvide vine kostede mellem € 3,50 og 5,50 (For Pinot Grigio), og specielt rosé-vinen Patriarca (€ 4,50) blev bemærket af mange på vinsmagningen som en udmærket "terasse-vin".
Priserne er fra 2002

-syl


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano