Chiaretto
fra Guerrieri Rizzardi - Bardolino >> 

|
2013 - Lyse
røde vine fra Carlo Merolli >>
Artikel fra sommer 2009
Først var det franskmændene, men midt i april
kom de italienske rosé-producenter i Bardolino og omkring
Gardasøen også på banen:
Producenterne af de klassiske italienske rosé-vin som f.eks.
Chiaretto fra området omkring Gardasøen udtrykker
nu også deres harme over et EU-forslag, der vil tillade,
at man kalder en blanding af hvid og rød vin for rosé.
Rosé fremstilles oftest ved at lade de røde druers
skind gære med i vinen et kortere eller længere tidsrum
- og det bestemmer så, om der bliver produceret en lys eller
lidt mørkere rosé vin.
Der sælges hvert år omkring 9 millioner flasker
Bardolino Chiaretto, der ofte er lavet på den lokale Corvina-drue.
Garda Classico Chiaretto sælger omkring 400.000 flasker
årligt, og er også lavet på en lokal drue fra
området ved Gardasøen - nemlig Gropello-druen.
Hvide vine på røde druer
Hvid vin på røde druer laves ved at fjerne de røde
drueskaller, og lave en såkaldt "vinificering til hvid".
Denne metode anvendes blandt andre steder i Santa
Maria della Versa-distriktet syd for Po-floden i Lombardiet >>.
Her er en hvid vin lavet af Pinot Nero og Pinot Grigio fra Cantina
Bagnasco >>
i Castana i Santa Maria della Versa-distriktet:

-syl
| |