Vin

2001

Bookmark and Share

Novello-vinen frigives til
salg i Italien den 6. november


Artikel fra november 2001

I 2001 kom der over 20 millioner flasker Novello-vine på markedet fra Italien, og de var alle beregnet til at blive drukket i løbet af ganske få måneder.

Novello er en "snyde-vin", hvor man accelerer gæringen ved at placere de hele upressede druer i tanke med kulsyre, og dermed provokere en hurtig gæring.Druerne bliver ikke først presset til most og får ikke lov til at gære i det tempo, naturen har forudset - (sammen med den teknologiske regulering af temperatur og kemiske forhold, som moderne vinproduktion anvender)

Resultatet af den hurtige, provokerede gæring er en frugtagtig vin, der ofte er bedre end sit rygte, og som også kan give et praj om, hvordan årets "normale" vine kommer til at smage og udvikle sig.

Novello 2000 kostede i Italien fra 24 kroner og opefter per flaske, og vinen skal drikkes inden foråret varme betyder tab af duften af druesaft og friskheden.

Det anbefales at nyde Novello-vinene til lette retter som for eksempel forretter, supper og lyst kød, og den smager bedst ved en temperatur omkring 12 grader.

-syl


Copyright © 2001-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano