Tårnet
i Sempione Parken kaldes for Branca Tårnet - Torre Branca.
Tårnet
er tegnet af arkitekten Gió Ponti (og manden bag "Pirelli-skyskraberen"
>>) i 1933. Det er en halv meter lavere end Domkirken
i Milano >> - 108,6 m. Fra 1985 blev det restaureret af Fernet Branca,
og siden 2002 er det åbent for publikum.

Åbningstider
for at komme med elevatoren op til 99 meters højde - lukket i dårligt
vejr!
Oktober til marts: Onsdag 10.30-12.30 & 16.00-18.30
Lørdag 10.30-13.00 & 15.00-18.30 & 20.30-24.00 Søndag
10.30-14 & 14.30-19.00. April til oktober: Tirsdag og torsdag
20.30 - 01.00 Onsdag10.30-12.30 & 6.00-18.30 & 20.30-01.00 Fredag
14.30-18.00 & 20.30-01.00 Lørdag og søndag 10.30-14.00 &
14.30-19.30 & 20.30-01.00.
Tårnet ligger ved siden af Design
Museet og udstillingsbygningen "Triennale" >>
Fernet Branca var ekspert i branding længe før ordet
blev opfundet.
Her er nogle af de helt gamle reklame-plakater.
Fernet Branca producerede også allerede i 1880´erne
farvestrålende kalendere hvert år.

Fernet Branca drikkes som en fordøjer efter måltidet
- ved rumtemperatur eller med is - men kan også bruges
i kaffen og er glimrende blandet med cola og is.

Ørnen med flasken
er Brødrene Brancas logo

En drik for damer

og for herrer

Højt selvværd:
"Italien præsenterer Verden for sit bedste produkt
- Fernet Branca"

|
Opskriften - med 27 urter og krydderier fra 4 kontinenter
- er stadig et stykke håndskrevet papir, der bliver overleveret
fra generation til generation.
I dag drives fabrikken af femte Branca-generation.
Blandt urterne er kamille, myrra, safran fra Iran og aloa
fra Sydafrika. Det var faktisk tip-tip-oldemor Maria Scala, der
skabte bitteren, som ægtemanden Bernardino Branca så
satte i produktion.
Fernet Branca er nemlig stadig et familiedrevet firma, der har
modstået alle forsøg på overtagelse udefra,
og endog stadig har sin fabrik med 250 ansatte midt inde i Milano.

Familien kunne tjene millioner på at sælge jorden
i Milano og flytte udenfor byen. Eller for den sags skyld også
på at sælge til en af de mange fonde, der straks ville
slå til.
Men sådan tænker Branca´erne stadig ikke, og
firmaet er da også bundsolidt.
Formuen er på 188 millioner euro, og der er simpelthen ingen
gæld til bankerne. 65% af produktionen går til eksport
og overskuddet efter skat var i 2008 18,4 mill. euro.
I dag blandes drikken af computerstyret produktionsudstyr - hackersikret,
så opskriften ikke kan stjæles - og fra juni 2009
kan man opleve både produktion og fabrikkens histoire på
et nyt besøgscenter "Fernet Branca Collezione".

Fernet Branca opfattes stadig af mange som medicin.
Undertegnede er for eksempel overbevist om, at en Fernét
(uden Branca og med tryk på sidste stavelse, sådan
bestilles den ved bardisken i Milano!) har helbredende effekt
både på tømmermænd og maveproblemer.

Fernet Branca - for Deres velbefindende...
I tidligere tider mente hospitalsdirektøren Padri Nappi
på Milanos Fatebenefratelli hospital, at Fernet Branca kunne
være med til at helbrede asiatisk kolera, og faktisk kunne
man under hele den amerikanske forbudstid med en recept i hånden
anskaffe sig noget helbredende Fernét.

Noget tyder på, at fabrikken godt ved, hvordan
man kan have det INDEN Fernéts helbredende
kræfter begynder at virke....
I dag er et af fabrikkens vigtigste markeder så langt væk
som i Argentina, hvor unge argentinere blander bitteren med
Coca Cola i drinken "Fernandito."

"Inverno" (Vinter)
1/5 Fernet Branca
2/5 Aperol >>
2/5 Tonic

Quattro Punti (Fire point)
1/3 Fernet Branca
2/3 Punt é Mes (eller anden rød vermouth)

Fernet Branca producerer også andre drikke - deriblandt
kaffelikøren Borghetti, brandyen Stravecchio og naturligvis
også Fernét´en friske lillesøster Brancamenta
- brrr... >>.

-syl
|
|