Venedig - transport

2004

Bookmark and Share
Gondolieri´er i oprør over trafik-kaos på Canal GrandeHvor ligger hvad?
Luftfoto af Lagunen >>


Mellem 1992 og 2004 var der 14 alvorlige trafikulykker på Canal Grande.
7 døde og 5 blev sårede.

Fartbegrænsning


De offentlige transportmidler på Canal Grande må sejle med op til 11 km i timen, taxi´er 9 km/t, mens varetransport og andre må nøjes med at komme frem med 7 km i timen.

Artikel fra september 2004
Mellem 2003 og 2004 steg trafikken på Venedigs "hovedgade" Canal Grande - og så fik gondolieri´erne nok.


Over 2.000 fartøjer tilbagelægger hver dag den næsten fire kilometer lange kanal mellem Piazzale Roma og Piazza San Marco i Venedig.150 er by-busser, der sejler frem og tilbage 700 gange om dagen.

Dertil kommer varetransport, skraldebåde og andre arbejdsbårde, samt 100 turistbåde, der også tager turen flere gange og 288 taxi-både (plus 30 illegale taxi´er, hvor man så ellers har det tal fra!).

Myldretiden er mellem 10 og 12 om formiddagen -
og der sker det faktisk, at der er trafik-kø for at komme under Rialto-broen, der befinder sig midtvejs på hovedkanalen.

En ulykke, hvor et hollandsk barn på et år blev reddet op af kanalen af en hurtig gondoliero, fik i september 2004 gondolieri´erne til højlydt at protestere over trafikken.

De 405 gondoler og gondolieri´er, der jævnligt sejler på Canal Grande risikerer liv og lemmer, når de motoriserede både skaber anormale bølger, der risikerer at få gondolerne til at kæntre.

Foreløbig har byrådet ikke gjort noget for at forbedre situationen, udover at understrege, at hastighedsbegrænsingerne på kanalen skal overholdes.

-syl


Copyright © 2002-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano