Venedig

2007 - 2010
Bookmark and Share
Tyske Alexandra var Venedigs første kvindelige
"gondoliere" - og det blev hun ikke populær på!

August 2010: Giorgia Boscolo er den første kvindelige gondoliere med eksamen >>


Gondolerne har
faste priser


Her kan du se de officielle tariffer >> for 40 min. i gondol med maks. seks passagerer - i 2008 var prisen 80 €.


Billigt i gondol


Færge-gondoler sejler frem og tilbage over Canal Grande i dagtimerne - pris 80 eurocent (2006-priser) - følg skiltene med "Traghetto", så kommer du til nærmeste gondol-færge.

Artikel fra august 2007
- Gondolieri´erne er blevet dovne og griske personer, der snyder turisterne. De gør ikke engang deres gondoler rene, og tager ublu priser for korte sejlture uden nogen som helst romantik.

Sådan lød tyske Alexandra Hai´s dom over de klassiske mandlige gondolførere i Venedig i avisen Corriere della Sera i august 2007.


Alexandre har fået rettens ord for at hun må sejle med gondol
Du kan booke en tur med Alexandra her >>

- Der er ærlig talt ikke noget romantisk over to ture rundt om en bygning med en gondolfører, der konstant taler i mobiltelefon,
lød det videre fra den eneste kvindelige gondoliere, der mener, at kollegerne sjældent sejler de 40 minutter en officiel gondoltur varer.

Alexandra er indtil videre også den eneste udenlandske gondolfører, og selv om hun i 10 år har boet fast i Venedig har det ikke været nemt for en kvinde og tilmed en udlænding at få lov til at stå med gondol-åren i hånden.

Tá på gondoltur med Alexandra på You Tube >>

Alexandra, der i øvrigt ikke selv kan synge, er dumpet tre gange til gondol-eksamen, men i april 2007 fik hun en regional retsinstans ord for, at hun har lov til at sejle gæster rundt til tre af byens hoteller.

Franco Martini driver de 3 hoteller for kæden JM International, og for ham var det en principsag, at Alexandra fik lov til at sejle gondol i Venedig.

Gondolieri´ernes formand Roberto Luppi er derimod stadig utilfreds med, at der sejler en gondol med kvindelig kaptajn rundt i Venedigs kanaler.
- Det er meget vigtigt at kunne styre gondolen, siger han, og det er derfor vi har en eksamen.

-syl


Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>