Ferie - Union Lido

2002


Stort kort over "campingstriben"
ved Cavallino >>
Hunde-campingpladser

I 2003 kom er en hund i huset - og så var det slut med Union - i stedet går ferien nu ofte til Ledro-søen nordvest for Riva del Garda >>
- eller til Frits og Linda på Hotel Pai ved Gardasøen >>

Fra 2007 har dog vi genoptaget campinglivet ved Cavallino - på campingpladserne er vovsen nemlig velkomen - og vi kunne altså ikke undvære campinglivet:

Vela Blu >>
Europa >>
San Marco >>
Marina di Venezia >>
Adriatico Camping Village - Jesolo >>


10 GODE GRUNDE TIL IKKE AT TAGE TIL UNION LIDO :-)


1)
Der er børn overalt

For at beskytte dem, bør du ikke bruge bil på pladsen. Rulleskøjter, cykler og andre transportmidler er også bandlyste. Overgiv dig, og sæt en plastkasse på en kuffertvogn lige som os andre, når du går til bager, grønthandler eller til de to supermarkeder!

2)
Der skal være ro klokken 23.00

Du risikerer at vågne frisk som en fisk klokken 7.00 - i din ferie!

3)
Solen skinner
stort set altid

Over 30 grader i en uge kan slå selv store, stærke danske mænd totalt ud!

4)
Du må ikke spille
musik og radio

Du må ikke underholde naboerne med dine musikalske talenter eller introducere dem for Thomas Helmig med din 100 watt ghettoblaster.

5)
Union Lido er økologisk

Du må ikke smide affald, flasker og papir overalt, men skal affaldsortere, og bruge de dertil indrettede containere.

6)
Ikke alt ved Union Lido er 100 procent italiensk

Du betaler for eksempel ikke dobbeltpris for øl eller espresso, når du sidder ned og bliver betjent! Du kan også købe en bratwurst, Prince og dansk avis, og nogle restauranter har menukort på dansk!

7)
Du får sikkert mindst en tysk familie som nabo, forbo eller bagbo

Du risikerer at opdage, at de faktisk er ganske flinke mennesker, der forærer dig resten af deres spaghetti, når de kører hjem, fordi de heller ikke har mere plads i bilen!

8)
Eftermiddagskøen i de 16 bade-blokke er lang

Til gengæld er der altid sol-opvarmet varmt vand, og 90 procent skynder sig at bruse.
Mens du venter opdager du til gengæld også, at din bikini er udtryk for god smag, at nummer tre foran har mere mave og appelsinhud end dig, og at dine børn er utroligt velopdragne!

9)
Udbuddet af aktiviteter er enormt

Du risikerer at bruge din ferie på vandgymnastik, modelskole, skyde med bue og pil, dykke, ride, lære italiensk, gå på kunstudstilling, høre opera, spille bordtennis, fodbold eller golf! Og pludselig er du meldt til langdistance havsvømning, og er pavestolt af den medalje, direktøren overrækker dig, når du prustende slæber dig op på stranden!10)
Du risikerer at
møde din nabo

Sidste år camperede 5.500 danskere på Union Lido!
Men hold ud.
Pladsen er så stor, at du hurtigt finder ud af at undgå naboen og hans stambar!Artiklen er fra juni 2002
På Union Lido udenfor Venedig i Italien er der plads til 10.200 campister, og med grundig planlægning og årelang erfaring er mulighederne for en seriøs daseferie i top.
Den 23. juli 2002 var det syvende gang, vi tager afsted for at campere på Union Lido, og vennerne i Milano er helt holdt op
med at spørge om vores ferieplaner.Vennerne foretrækker den sol, der skinner på Maldiverne og Cuba, bjergene i Nepal og Sydamerika fremfor Alperne og Appeninerne, eller også styrter de rundt og ser teater i London, arkitektur i Barcellona, og geysere på Island.

For at sige det rent ud:
Vennerne finder vores ferie kedelig, kulturløs og tilsyneladende nærmest pinlig, for vi har kun èn ting på programmet, når vi læsser Uno'en, og kører de 337,4 kilometer fra Milano til Union Lido:

Vi skal slappe af, og vennerne har overhovedet ikke
forstået, at den perfekte daseferie kræver både
sin mand og sin kvinde.


Det store afslapningsræs begynder, når vi mellem 7.00 og 8.00 rejser os fra luftmadrasserne, og spiser sprøde "Kaiser"-rundstykker til morgenmad ligesom de 10.200 andre campister på Union Lidos 600.000 kvadratmeter.

"Unionen" som vi stamgæster kalder campingspladsen.
Efter morgenmad går vi ned på den en kilometer lange strand, der hører til pladsen.

Vi er "bevæbnede" med parasol med metal-strandspyd
, så den ikke flyver væk, pakket ned i hjemmesyet stofhylster med vatteret skulderrem, så den kan bæres på en øm solskoldet skulder.

På vej til stranden

Vi medbringer også det allernødvendigste såsom stole, mini-borde, køletaske, aviser, bøger, disc-man, kiks, bademadras, svømmebriller, solbriller, hatte samt et udvalg af solcremer fra faktor to op til faktor 30, og sidste men ikke mindst, den uundværlige spray med mentolvand til afkøling.

Det kræver planlægning og organisation at slappe perfekt af. Nede på stranden stiller vi op, hilser på naboerne, og så går formiddagen med at slikke sol, bade, læse, spise og kommentere livet på stranden, der langsomt fyldes med et imponerende udvalg af parasoller, mennesker, badedyr, mobile barer og håndklæde-sælgere.

Til frokost spiser vi frisk salat, melon og skinke eller en sandwich på strandbaren, og så gentager vi formiddagens program om eftermiddagen.

Bortset fra, at nu skal vi ikke stille op.

Vi lader alt stå fra morgen til aften.

Det har vi luret, at de smarte gør.

Om aftenen kigger vi på hinanden, og beslutter, at i morgen laver vi mad på kogeapperatet, og at vi den aften spiser på en af "Unionens" 14 restauranter og barer.

Sergio og muslingerne

Som årene går næsten altid på den samme restaurant, fordi muslingerne er perfekte og betjeningen kender os.

Vi slutter af med kaffe og en bitter på en bar, måske med musik, og til allersidst et glas vin i teltet, inden vi går i seng klokken elleve.

Vi er efterhånden blevet veldresserede, og venter ikke længere på, at de walkie-talkie-bevæbnede vagter banker på teltdugen og tysser på os, fordi de andre 10.000 vil sove.

Vi er også trætte nok til at sove klokken 23.00.

Intensiv afslapning tærer på kræfterne

Et glas vin og en dansk Prince

Derfor taler vi også hvert år om at spille bordtennis om aftenen, men underligt nok bliver det varmere og varmere om aftenen på "Unionen".

I stedet kigger vi på dem, der sveder aerobic ved badelandet.
Vi taler også om at køre en tur ud i det blå, og besøge vingårde og middelalderlandsbyer i det skønne Veneto, når vi nu er der. Men i realiteten bliver bilen kun brugt til opbevaring, og den har altid stået helt stille fra ankomst til afgang.

Sidste år overvejede jeg at melde mig til en udflugt til Arenaen i Verona >> for at høre operaen Aida >>.

Men jeg besluttede alligevel atter en gang blot at slappe af den aften.
Derfor blev sidste års udflugt - som sædvanlig - en tur med det gode skib "Marinella", som Kaptajn Mario sejler helt ind til "Unionens" strand.

Så sejler vi ind omkring Venedig.

Uden at gå fra borde vel at mærke, for det er meget hyggeligere at se Venedig fra havet, når det er varmt, og Mario har kolde drikke ombord.

Med Marinella til Venedig og retur

For dem, der vil sætte foden på broer og stræder i Venedig er der mulighed for at deltage i organiserede udflugter, eller for at købe dagsbilletter, så man kan sejle uden at betale 25 kroner for hver tur med "Bybus-bådene".

Vi sejler nok en tur med "Marinella" igen i år, hvis kaptajn Mario stadig lægger til.
Men jeg tænker også på at deltage i en udflugt til Lispida-slottet, som "Unionen" ejer.

Nå, det ender nok med, at jeg nøjes med at tænke på slottet, når jeg drikker vinen derfra.

"Unionen" forærer mig nemlig hvert år en flaske Lispida-vin på min fødselsdag, og den dag får jeg også gratis Spumante boblevin på restauranten, eller rabat i butikkerne.

Det er faktisk lidt anstrengende med alle de tilbud, man skal udnytte, når man har fødselsdag på "Unionen".

Trods anstrengelserne holder vi ud.

Ja, vi taler faktisk allerede meget om, hvor dejligt det bliver at komme til Jesolo i år igen.

Og vi forsøger at gætte på, hvad årets nyheder er, for det 500 mand store arbejdshold bag "Unionen" har hvert år nyheder på programmet.

Vi taler med hiananden om "Unionen".

Ikke med de italienske venner, for der er ingen tvivl om, at de synes, vi spilder tiden med at "lave ingenting" i vores ferie.
-syl

Retur til
Turist <<


Retur til
Veneto <<


Artikler
"Unionen" fyldte 50 år
i 2005 - se gamle foto >>


Camping-menu >>


Camping ved Jesolo >>


Jesolo >>


Venedig >>


Transport i Venedig >>


Bibbione >>


Chioggia >>


Links
Union Lido >>

Strandene i Veneto >>

FAKTA
Union Lido er den ældste af de mange campingpladser på den 30 kilometer lange tange, der går fra byen Jesolo til indsejlingen til Venedig-lagunen i det nordøstlige Italien.

Pladsen åbnede i 1955, og har som den første campingplads i Europa i 1998 fået ISO 9002-certifikatet, der garanterer kontrol af kvalitet og service på pladsen.
Union Lido
I-30013 Cavallino
Tel: 00 39 041 25 75 111 Fax: 0039 041 53 70 355

Der kan ikke reserveres
plads, hvis man selv har
telt, camper eller
campingvogn med.
Reservation i Danmark af
campingvogne, telte og
bungalows på Union Lido:

Dansk Fri Ferie 70 15 41 41
Eller via rejsebureauer,
der forhandler
Eurocamp og Eurosites.
Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano