Turistinfo - Veneto

August 2011


La Marca Trevigiana
er området nordøst for byen Treviso >>.Portobuffole ligger ved Livenza-floden mellem Oderzo og Pordenone, og var grænseby mod regionen Friuli-Venezia-Giulia >>

Den vestlige byport,
hvor floden gik før i tiden

Detalje fra byporten


Centrum af landsbyen


Artiklen er fra 2002
Adelsdamen Gaia da Camino
fra 1300-tallet er den lille by Portobuffoles kendeste person.Hun stammede fra en af de vigtigste familier i Treviso, og selv digteren Dante har omtalt hende i mesterværket "Den Guddommelige Komedie".

I 1307 fik Gaia havnebyen Portobuffole i bryllupsgave af sin mand Tolberto da Camino, og her slog hun sig ned med sit hof.Portobuffole var en flod-havneby ved Livenza, og varerne strømmede igennem byen fra det rige Venedig.

I dag er floden ledt udenom byen, men de to byporte står stadig tilbage og vidner om, at her var grænsen mellem Veneto- og Friuli-regionerne.

I byen er der mange renæssancebygninger, der som i Treviso er udsmykket med farvestrålende frskoer, og har de traditionelle buegane, der beskytter både mod den varme sol og den kolde regn.

Gaias hus


Gaias hus er i dag et museum for cykelsport, men man kan også se de mange flotte freskoer fra 1400-tallet med riddere og personer fra sen-middelalderen. Der er også periodiske kunstudstillinger i Gaias hus.
Gaias hus er åbent lørdag 14-19 og søndag 8-12 og 14-20, samt efter aftale - 0422 85 00 86

Antik-marked og middelalderfester

Den anden søndag i hver måned - udtagen august - invaderes Portobuffole af boder med antikviteter.

Den første weekend i juni er der middelalderfest i byen - "Portobuffole XIII-århundrede" - med optog i kostumer, middelaldermiddage og ridderturneringer.

Den sidste søndag i august er der dyrskue i byen.

Frokost med vittigheder

I samme gade som Gaias hus ligger byens tobaks-bar, og her skulle jeg hente tobak til trændende danske gæster, som jeg havde med på hotel Guistinian umiddelbart udenfor bymurene.

Da jeg så, at baren i Via Businello 2 også havde restaurant - Antica Trattoria da Pio (0422 85 0088) - besluttede jeg mig for at tage frokosten der - og det fortrød jeg ikke:

"Da Pio" har lukkedag mandag

En tallerken med Pancetta - italiensk bacon - var forretten, mens der var pasta med kødsovs i ovn som andenret.

- Stedets specialitet er i øvrigt lokale kartoffel-gnocchi med ragu af and.

Vinen var den lokale, og kaffen tog jeg under buegangen, hvor værten også nød efterårs-solen.Vi faldt i snak, og det viste sig, at han faktisk var Veneto-mester i at fortælle vittigheder, så jeg fik grinet så meget, at fordøjelsen næsten gik i stå.

- Ansjoser og andre fisk er lige som kvinder: Hovedet af, og så er resten i orden! var en af de mange, som værten fyrede af i en lind strøm, mens vi nød kaffe og en grappa.


Han var også med i bestyrelsen af cykel-museet i Gaias hus, og dagen efter mit besøg skulle han med andre arkæologisk interesserede borgere ned i undergrunden igen, og lede efter flere rester og hemmelige gange fra det slot, der engang lå i byen.

Portobuffole "underground"

Og prisen for frokosten var utrolig - 7 € inklusiv kaffe! (oktober 2002, red.)

-syl

Retur til
Turist <<


Retur til
Veneto <<


Vinslottet Roncade tilhørte
også Giustinian familien >>Portobuffole er med i
sammenslutningen
"orange flag" >>

Link

Villa Giustinian >>

Brudesuiten

Villa Giustinian
Hotel i venetiansk rigmandsvilla
fra det 17. århundrede.

Det tog 5 eksperter over halvandet år at "befri" de smukke originale freskoer og stukarbejder, da villaen blev til hotel i 1992.

Her holdes over 300 bryllupper hvert år, og brudeparret overnatter som regel i en af de 8 pragtfulde suiter i hovedbygningen.

I de gamle lagerbygninger til salt og korn, som der blev handlet med i Portobuffole, er der 35 moderne værelser.

Villa´ens restaurant og vinbar byder på både lokale og nationale specialiteter.


En pragtfuld terasse med udsigt til den gamle indgangsalle omgivet af statuer, og en moderne pool med boblebade skaber de perfekte rammer til en week-end med gastronomiske og kulturelle oplevelser i Treviso-området >>.

Den røde salat fra området fejres ved radicchio-festerne >>
i oktober og november.

Vinslottet Roncade >> ligger også tæt ved Portobuffole, og har også lejligheder i slottets tårne og hovedbygning.


Indkørslen til Villa Giustinian


Pool´en

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano