Turistinfo

August 2011


Læseranbefaling
Juli 2006
Vi er en dansk familie, der har fundet vores lille ”paradis” i Italien, nemlig Bibione.

Vi er netop vendt hjem efter 3 ugers ferie for 9. gang i Bibione.

De sidste 3 år har vi boet i den samme lejlighed placeret i 1. række ud til havet.Vi lejer hos bureauet www.arusi.it - et lille "agenzia" drevet af et italiensk ægtepar.

De har 43 lejligheder i området og både lejlighederne og deres service er helt i top, de er meget hjælpesomme og flinke med alting, modsat nogle af de første steder, vi lejede ved.

Erik Iversen


Biludlejning ved Bibione


Det lokale turiskontor kan være behjælpelig, men prøv ellers de internationale udlejningsbureauer.


Hertz
har kontor i Udine nord for Bibione
Via Crispi 17
Tel 0432 511 211
Fax 0432 200 210 - 0432

Andre biludlejningsfirmaer i området:
Taxi Autonoleggio
Via Carraria 28/2
Cividale Del Friuli (Ud)

Autonoleggi Bevilacqua
17/A/18/A, P. I Maggio
Udine (Ud)

Autonoleggio Eurorent
V. Roma 17
Udine (Ud)

Europcar Italia
Vl. 23 Marzo 1848 16
Udine (Ud)

Eurorent
V. Roma 17

Udine (Ud)

Eurorent
Viale 23 Marzo 1848 16
Udine (Ud)

Friul Rent
Viale Leopardi 5/A
Udine (Ud)

Maggiore Autonoleggio
Viale Europa Unita 129
Udine (Ud)

Battiston Vittorio Carrozzeria
Via Garibaldi Giuseppe 39
2000 30026 Portogruaro (VE)
Tel + 39 042171423
Via dell' Industria 6
30028 S. Michele al Tagl. (VE)
Tel +39 043150757


De Zotti Aldo
Via Roma 22 Pramaggiore (VE)
Tel +39 0421799031

Rinaldi Marino
Via Romero la Salute di Livenza 3/F
Santo Stino di Livenza (VE)
Tel +39 042180172

 

Bibione ligger i den nordlige del af Adriaterhavet mellem Venzia og Trieste.

De andre kendte badebyer på samme kyststrækning er Lignano Sabbiadoro nord for Bibione, Caorle, Lido di Jesolo og Lido di Cavallino som breder sig ned over den halvø, der beskytter hele den nordlige del af Venedig Lagunen.Også Bibione befinder sig på en otte kilometer lang halvø, og den beliggenhed betyder sol fra daggry til solnedgang.
Stranden er mellem 240 og 400 meter bred.

Stranden i Bibione

Som badeby er Bibione kun omkring 30 år gammel, men der er i dag over 20.000 ferielejligheder, og hundredevis af hoteller og pensioner.
I løbet af en sæson kommer der omkring fem millioner turister til Bibione.

Udover et livligt strand- og natteliv er der i Bibione mange muligheder for at dyrke sport, som for eksempel surf eller sejlsport eller tage en tur på vandscooter.
Området er også kendt for at arrangere det berømte strand-rally, "Rally Tuttospiaggia".

Der er også mulighed for at komme på rideture mellem pinje-træerne, hvor man kan nyde den helt specielle natur i området, eller man kan tage på birdwatching.

Der er masser af udflugtsmuligheder i området.

Den lokale vin og gastronomi kan for eksempel smages i byerne Collio og Pramaggiore. Det lokale turistkontor har sikkert forslag til vingårde, der er åbne for besøgende, hvis man vil smage og købe den lokale vin.

Det lokale turistkontor arrangerer også udflugter til for eksempel Venedig eller Trieste
.

Specielt til Venedig kan det være en ide at overveje en organiseret udflugt eller at bruge offentlige transportmidler fremfor egen bil. Parkering i siloerne ved Venedig koster dyrt og ender man i hænderne på u-autoriserede prakerings-vagter (der er meget dygtige til at se "officielle" ud) så er det endnu dyrere.

Fra Bibione kan man for eksempel tage til Venezia's lufthavn Marco Polo, og derfra sejle ind til lagunebyen.

Man kan også køre til stationen i Mestre, og derfra tage bus eller tog til Piazza Roma eller stationen Santa Lucia, der begge ligger som gode udgangspunkter til en dag i Venezia. Vil man sejle rundt med "by-bådene" i Venedig, og specielt hvis man vil besøge øer som Giudecca, glas-øen Murano eller blonde-øen Burano kan et dagskort absolut anbefales. Det koster omkring 90 kroner, mens en enkeltbillet til en "by-båd" koster cirka 25 kroner.

Og ja - det koster stadig en formue at drikke en cappucini på Markuspladsen, og det koster endnu mere, hvis der er et orkester, der underholder, men man nyder stemningen og omgivelserne. Men det hører vel egentligt med til et besøg i Venedig - eller?

Turistkontoret i Bibione:

Viale Aurora 101
30020 Bibione (VE)

Tel +39 0421 43362

Vinene i området

Den røde Merlot fra Pramaggiore
Produceres i flere kommuner i provinserne Venezia, Treviso, Pordenone, på grænsen mellem Venbeto og Friuli regionerne, samt naturligvis i Pramaggiore. Mindt 90 procent af vineen stammer fra Merlot druen, mens resten er Carbernet.
Det er en rubinrødt vin, der med tiden tenderer til det granatrøde. Det er en tør og fyldig vin med en alkoholprocent på 11,5, der fint kan nydes med pasta-retter, risotto, fjerkræ og kødretter.
Har vinen lagret i to år og har den en alkoholprocent på 12 må den kalde sig riserva, og denne fyldigere vin passer fint til for eksempel grillet kød og lagrede eller pikante oste.
Serveres ved 18 til 20 grader.Den røde Cabernet di Pramaggiore

Produceres i samme område som merlot'en. Her er forholdet omvendt. Mindst 90 procent Merlot druer og resten Cabernet.
Vinen har en intens rød farve, der tenderer til det murstens-røde. Smagen er tør og har en intens urte-agtig smag. Smagen bliver blødere, når vinene har lagret et par år.
Den skal have lagret tre år for at kunne smykke sig med Riserva titlen. Vinen egner sig til rødt kød, vildt hvis den er riserva, men den unge cabernet er fin til lyst kød. Serveres lidtmere tempereret end end Merlot'en, omkring 19 til 21 grader.

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano