Umbrien

Juni 2011
Bookmark and Share

Forårstravlhed på Montegiove Slottet

- ferielejlighederne er klare, men vin skal bindes op, køer kælve
og vildsvin holdes væk hos Rikke og Lorenzo

Castello di Montegiove eller direkte oversat “borgen på Jupiters bjerg”, har eksisteret siden det 12. århundrede, og har i de sidste 4 århundreder været i familien Misciattellis besiddelse.

I dag er det og Rikke og Lorenzo Misciattelli, der dagligt passer slottet og det tilhørende gods.

De er begge født i Danmark, men har valgt, at tage springet til Lorenzos families besiddelser i Italien.

Lorenzo står for produktionen af vin, olivenolie, korn og skovdriften på de næsten 1.200 hektarer land, der omgiver slottet.

På godset er der et rigt dyreliv, hvor blandt andet den hurtigt voksende bestand af vildsvin de sidste par år har krævet talrige indgreb for at mindske skaderne i vinmarkerne og i de andre afgrøder.

Slottets gamle olivenmølle er blevet ombygget til to udlejningsboliger, hvor intet mangler.

Rikke, der er designer, har med stor stilsikkerhed indrettet de to ferieboliger, så indretningen passer til de gamle bygninger i sten, vel at mærke uden, at gæsterne skal give afkald på moderne fornødenheder og komfort.

Til hver lejlighed hører en fredelig have, med græsplæne, lavendler, krydderurter og olivenbuske, hvor man kan nyde solen, dække op til frokost eller blot betages af den smukke udsigt over dalen.

Castello di Montegiove er et godt udgangspunkt for udflugter til Toscana, Umbrien og Rom.

Montegiove ligger midt mellem Rom og Firenze med omtrent 150 km afstand til hver.


Tættere på ligger Orvieto >>, Assisi >>, Perugia >> og Siena >>.

Alt efter årstiden er der forskellige ting at se på og deltage i på godset lige fra vinhøst, olivenhøst, trøffeljagt samt nyfødte kalve på græs. Værtsparret er altid klar med gode råd om spændende ture i området og viser med glæde frem og fortæller på italiensk, dansk, tysk eller engelsk om livet på denne helt unikke herregård midt i Italiens grønne hjerte.

Man kan også komme på rundvisninger og vinsmagninger på Montegiove - kontakt
info@castellomontegiove.com

 


Forårsbrev fra Montegiove - april 2010:

Vinteren er langt om længe forbi, og foråret titter frem, det har regnet mere end normalt og sneet meget lidt - indtil vi fik en halv meter tung sne i begyndelsen af marts.Om morgenen så slottet, markerne og skovene fantastiske ud klædt i hvidt, men i løbet af dagen tog snevejret til, skolen blev lukket, og vejene begyndte at blive ufremkommelige og hen imod aften, blæste en kraftig storm op.

Vi fik en lang nat med strømafbrydelser og hylende vind, for til sidst at vågne op indesneet bag snedriver på over en meters højde.

Nattens storm og det tunge snefald havde desværre også taget hårdt på slotsparkens gamle træer og det mandskab, der trofast var mødt op blev sat i gang med kædesave for at få ryddet vejene for nedfaldne grene og væltede træer, mens vi ventede på sneploven - og tænk! - alt dette mens mandeltræerne stod i blomst...

De mange dage, hvor vi kun har kunnet arbejde indendørs, har til gengæld båret frugt - den røde sal som i 5 år har stået ufærdig hen, har nu fået loft og sokler malet, elinstallationerne, der var fra perioden omkring først verdenskrig, er omsider blevet udskiftet.

Tilbage står "blot" at afdække og restaurere alle fresco malerierne, som vi fandt under det aldrende silketapet på de næsten 5 m høje mure.


Rikke & Lorenzo

I slottets ældste del har vores faste hustømrer restaureret et 400 år gammelt kassette-loft, hvor vi har bibeholdt så meget som muligt af det gamle tømmer.
Opgaven har givet os så meget blod på tanden, at vi nu er ved at genskabe et andet loft, hvor kun de originale bjælker lå tilbage.

I skoven har der været stille denne vinter.
Der er blevet fældet nogle få hektarer, som hørte til de skove, vi havde påbegyndt skovningen af sidste år.

Det kraftige snefald har desværre ødelagt store dele af de skovrejsninger med pinjetræer, der var påbegyndt i starten af halvfemserne.
Der ligger nu et stort arbejde med at få ryddet op og eventuelt genplantet.

Vilsvin, hjorte og ulvespor i sneen

Sneen har gjort, at vi også har fundet rigtig mange dyrespor efter vildt, hovedsageligt vildsvin, enkelte hjorte og såmænd også ulvespor.

I marken går vi et relativt nemt forår i møde, der skal sås lucerne på de gamle brakmarker og de få hektarer med durumhvede til fremavl, skal gødes og plejes.

Ellers er det de mange græs- og kløvermarker, der når vi når til maj måned, påkalder sig den store opmærksomhed, da hø-sæsonen begynder.
Heldigvis er maskineriet blevet efterset og olieret gennem vinteren, så vi er klar til at tage fat med kort varsel.

4.000 vinstokke skal blive til røde vine

Når jorden snart er lun og klar, skal de sidste 4000 vinstokke plantes. Det er blå sorter:
Sangiovese, Canaiolo og Cabernet Sauvignon, der således sætter et punktum for de nyplantninger med vinstokke, vi påbegyndte for 6 år siden.Vinene er Orvieto DOC - og der produceres også olivenolie på slottet

De Sangiovese stokke, der blev plantet for to år siden,
er kommet så godt fra start, at mandskabet i disse dage går og binder de blivende skud op på bæretråden

- Vi kan således regne med, at denne mark når op på noget, der tilnærmelsesvis ligner fuld produktion i år.

I kælderen har der sidste år været meget travlt, der er blevet vinificeret næsten 3 gange så stor en mængde druer som forrige år, al gæring er foregået under fuldstændig kontrolleret temperatur for første gang.

Vi har måttet bestille et utal af nye træfade til lagring af årgang 2009 samt to nye gæringstanke, for at være sikre på, at vi kan forarbejde hele dette års høst.

Tapningen af vores først årgang siden 1985 står lige for døren, de første 4000 flasker af vores Secondo vin 2008 skulle gerne være klar til at forlade kælderen til sommer.

Samtidigt påbegynder tapningen af vores Primo vin af årgang 2008, der har lagret 18 måneder på barrique af fransk eg samt mellemstore slavonske egetræsfade. Den regner vi dog først med at frigive efter 6 måneders yderligere lagring på flaske, så den er klar til jul.I vores gamle olivenmølle, der er sat i stand til udlejning, ser vi frem til at modtage gæster, de første kommer her til påske.Vi glæder os til, at kunne byde på smagsprøver af vores vin og olivenolie til alle, der gæster slottet og feriehuset.

I disse uger glæder vi os til, at vores lille flok af Chianina-køer begynder at kælve, og vi får vores første kalve.

Foråret bliver helt sikkert ganske travlt, men bliver heldigvis afløst af en mindst ligeså travl sommer!

Måske får vi endelig får lov til at opføre den swimmingpool, vi nu i mere end tre år har kæmpet med de lokale myndigheder om at få tilladelse til at bygge - hvem ved…..

De bedste forårshilsner til alle,
Rikke og Lorenzo Misciattelli


-syl

Retur til
Umbrien <<


Retur til
ferieboliger i Umbrien <<


Link
Castello Montegiove >>

Mail:
info@castellomontegiove.com

Copyright © 2000 - 2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>