Byer

2002

Bookmark and Share

Opdag Pistoia - på dansk


By-våben

Pistoia ligger mellem Lucca og Prato nordvest for Firenze.
Byen har ca. 85.000 indbyggere


Pistoia Blues Festival 2002
er en årligt tilbagevendende
begivenhed.

Pistoia er rig på store paladser, fæstninger og store klostre,
og byens Domkirke stammer tilbage fra 900-tallet.

Artikel fra 2002
Pistoia har i flere år samarbejdet med Næstved kommune om specielt børnehaver, og denne nær-kontakt har nu resulteret i en bog på dansk om den smukke toscanske by:

Bogen er skrevet af Laura Selmi og fotograferet af Roberto degli Innocenti og kan købes eller bestilles i alle danske boghandler.

Bogen er blevet til i Samarbejde med "Pistoia Bookshop" og blev i april 2002 præsenteret på Det Italienske Kulturinstitut i Danmark.

Pistoia var beboet af etruskerne inde romerne kom til områ
det, og man mener byen var en fæstning for romerske legionærer i begyndelsen af det andet århundrde af vores tidsregning. Legionærerne kæmpede da mod ligurerne på den anden side af Appeniner-bjergene.

I begyndelsen af 400-tallet blev bygen hærget af goterne.
Siden regerede Byzanz, Lombarderne og Frankerne over byen.

Efter år 1000 er det lokale jorbesiddere og feudal-herrer, der sidder på magten, indtil byen i 1117 før sin første officielle statut som kommune-stat.Pistoias traditionelle fjender er byerne Firenze og Lucca, som man kæmper mod i flere omgange.

I sidste ende bliver det det magtfulde Firenze, der officielt tiltager sig den endelige magt over Pistoia i 1401, og derefter følger Pistoia stort set Firenzes historie frem til 1861, hvor byen kommer med i det nye Italienske kongerige.

I 1927 bliver byen hovedby i Pistoia-provinsen.


Copyright © 2001-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano