Trafik

2004Obligatorisk sikkerhedsvest i bilen fra 1. april 2004Hej
Jeg ved ikke, om det er en aprilsnar eller hvad!?
Men jeg har læst på tekst-tv, at der var indført en ny lov i Italien, som betyder, at man skal iføre sig en orange-vest, hvis man f.eks. skal have skiftet hjul på en motorvej.
Bøden for ikke at have en sådan vest på er 33 Euro.
Er det rigtigt?
Med venlig hilsen
Bo Zillo

Sikkerhedsvesten kan være gul, orange eller rød.

For bilister med italienske nummerplader skal den leve op til en række eu-normer, mens turister på besøg med udenlandske plader kan nøjes med at have en vest i en af de tre farver med refleksstriberne.
Hus, at vesten skal være der, og inde i bilen!

Helt gennemtænkt er loven dog ikke - læs blot her:

Det er ikke obligatorisk at vise en eventuel politibetjent, at man har vesten inde i bilen, men ser en betjent, at man stiger ud uden, eller har den i bagagerummet, så klapper fælden.
Med andre ord, så er det kun obligatorisk at have den, når det er obligatorisk at bruge den....


Er du med?
Under alle omstændigheder er det nok en god ide at ligge den i lommen ved siden af førersædet...

Non esiste l'obbligo di avere il giubbotto al seguito e di mostrarlo in fase di controllo, è però obbligatorio indossarlo nei soli casi in cui, scendendo dal veicolo, ciò sia prescritto. In pratica quindi, meglio averlo sempre a bordo.

Kilde:
www.vaol.it >>

Artikel fra april 2004
Nej, der er ikke tale om en aprilsnar.

Fra april 2004 er det obligatorisk ikke blot for italienske bilister, men for alle bilister i Italien at opbvare en selvlysende sikkerhedsvest inde i bilen og tage den på, når man holder langs vejen og stiger ud af bilen.
F.eks. på steder, hvor sigbarheden kræver det, ved ulykker, når der skal skiftes hjul, når lamperne skal kontrolleres om natten o.s.v.

Bøden er fra 33,60 til 137,55 euro alt efter, hvor groft uagtsom, man har været, når man ikke har iført sig sikkerhedsvesten.

Ny færdselslov med effektivt pointsystem

Sikkerhedsvesten er en af mange ændringer i den nye italienske færdselov, som trædte i kraft for et år siden. Der er tale om artikel 72 i lov nummer 162, som er færdselslovens nummer.
At paragraffen først bliver aktiv nu, skyldtes, at nogen havde glemt at formulere de helt præcise regler for vestens farver, materialer, mål ecc., så den blev lige skudt lidt....

Italienske bilister mister udover bøden 2 point ud af de maksimalt 20, enhver har på sit kørekort - og nybegyndere som undertegnede kommer af med dobbelt så mange point indtil kørekortet er 3 år gammel.

Færdselslov på valgplakaterne


På Berlusconis valgplakater, der netop nu begynder at blomstre op i forbindelse med lokale valg og valget til eu-parlamentet, får den nye færdselslov en fremtrædende plads i propagandaen.Minus 21.000 ulykker siger plakaten - og italienerne har måttet sig farvel til mange point, efter at kørekortet også er blevet et af de mange regnskaber, man skal holde øje med.

Men det virker altså - min mand har i de femten år, jeg kendt ham, trods alle min helbreds- og nationaløkonomiske fortaler for sikkerhedsseler aldrig ville spænde sig fast:

Men det gør han nu - for han vil f..... ikke af med 5 ud af tyve point for sit kørekort for at blive snuppet uden sele

-syl

Retur til
Trafik <<


Trafik-artikler
To år med
klippe-kørekort >>


Italien set fra en bilrude
>

Myldretid i Milano >>

Charlottes kørekort >>

Fire ambulancer
til én ulykke >>


Kanalkaos i Venedig >>

Links
Færdselspolitiet -
Polizia Stradale>>


Ministeriet for
Infrastruktur og
Transport >>

Piazzale Porta Pia 1
Roma
06- 44121

Copyright © 2000-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano