Sicilien
2006
- 2008

Bookmark and Share
I love Corleone

Fredag den 8. september Kl. 19 2008 bliver Donatella Bivona (datter af dansk mor og siciliansk far) og Birger Lomholt Maack deler den store dag med et russisk brudepar og bliver viet kl. 19 på piazza Danimarca, hvor Dannebrog (skænket i 1999 af den danske publicistklub) vil vaje fra den flotte flagstang, skænket af Tulip.
Derefter vil der blive holdt stor offentlig bryllupsfest på pladsen med deltagelse af byens befolkning.
Brudeparrene får brudenatten foræret af borgmesteren på et lille romantisk hotel (www.anticastazione.it >> ) der ligger i en dejlig skov (Ficuzza) med et flot jagtslot, der hører til kommunen.


Piazza Danimarca
i Corleone


Klik for store foto
Artikel fra september 2006
Fra konsul og æresborger i Corleone, Hanne Carstensen, Palermo:


Fa den 1. til den 9. september 2006 holder Corleone en stor international festival med titlen ”I love Corleone”.

Hver dag har et specielt emne: kultur, traditioner, kunst, sport og en hel dag – den 8. September - er dedikeret kærlighed.

Byen er nemlig blevet et yndet sted for unge og ældre par, som vil smedes i hymens lænker – og mange udlændinge, især fra Danmark, har valgt Corleone til deres bryllup.

I de sidste år er ikke mindre end tolv danske par blevet gift der, og de oliventræer, som parrene har plantet på Piazza Danimarca i Corleone, er blevet så mange, at kommunen har måttet tage endnu et stykke jord i brug bag det kongelige jagtslot i Ficuzza.

Det seneste danske brudepar plantede i april 2006 det første træ der, hvor der forhåbentlig en dag kommer til at stå en skov.

Til de par (hvor som helst i verden de måtte bo), som vælger denne dag i Corleone til deres bryllup, vil byen forære en formidabel bryllupsfest med deltagelse fra hele byen og en uforglemmelig bryllupsnat på et hotel.I de sidste år har der i Corleone været en stærk aktion for at modarbejde det ry, som mafiaen har givet byen verden over, og denne manifestation er organiseret af CIDMA (Centro Internazionale Documentazione Mafia ed Antimafia) med borgmesteren, Rino Nicolosi, i spidsen.

Festivalen er et led i disse bestræbelser.

Der vil under festivallen være mulighed for at smage på Corleones vin og andre gastronomiske produkter og se den musical, ”San Bernardo”, som er komponeret til lejligheden.

Højdepunktet er natten fra den 9. til den 10. September, hvor borgerne med fakler, fyrværkeri, sang og musik venter på solens opgang. ”Dal buio della notte alla luce dell’alba” (Fra nattens mørke til solopgangens lys) er det symbolske navn byen har givet denne fest.

Yderligere oplysninger hos:
Hanne Carstensen - æresborger i Corleone
Tel. 0039 091 543506
Fax 0039 091 6373378
e-mail hanne.carstensen@sikania.it

(Af Hanne Carstensen)

Copyright © 2006-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano