Sicilien

2004

Bookmark and Share
Hanne Carstensen og Mario Riewerts
bliver æresborgere i Corleone


11.4.2006: Mafiabossen Provenzano arresteret efter 42 år under jorden >>

Piazza Danimarca i Corleone


Klik for store foto
Artiklen er fra noveber 2004
Den 5 juni 1998 blev det første danske par gift i Corleone på Sicilien.

Det vakte stort røre i de italienske aviser, da rygtet om det forestående bryllup kom ud og der kom nogle beske artikler om et "makabert bryllup", et "pulp bryllup" etc.

Hvorfor Corleone?


Jeg, der siden 1985 er dansk konsul på Sicilien og siden 1965 fast bosat i Palermo, blev meget ærgerlig og besluttede derfor at undersøge grunden til de unge menneskers valg af bryllupsby og en helt anden historie kom frem.Gæstfrihed i stedet for mafia

Det viste sig, de havde fået ideen ved at tale med en af deres venner, journalisten Mario Riewerts, som netop havde været i Corleone.
Han havde ikke fundet plads på byens eneste hotel og da han forhørte om et andet sovested på den lokale bar, erklærede barmanden:

"Du kan sove hjemme hos mig", og det gjorde han så de næste tre dage -med fuld kost og logi og omvisning på stedet.
Han blev så overvældet af denne uventede, overstrømmende gæstfrihed, at han fortalte det til alle sine venner.
Deraf beslutningen.

Presse-bryllup

Jeg bad om de unge menneskers tilladelse til at invitere pressen til deres bryllup og udover de italienske medier kom 20 danske journalister til Corleone til dagen.

Dagen blev herlig og alle fik lejlighed til at se Corleone fra en anden side, som også eksisterer, men sjældent bliver omtalt.
Som forventet kom der flere artikler frem i den danske presse og det resulterede i endnu 7 par, der valgte Corleone til deres bryllup.


Et af de danske brudepar

Et oliventræ for hvert brudepar

Hvert par plantede, som det første par gjorde det, et oliventræ på en plads i Corleone, som dog ellers lå brak hen.

Da de første tre træer stod på pladsen, besluttede byens administration at kalde pladsen Piazza Danimarca og i år 2000 var den danske pubblicistklub på ferie på Sicilien og satte navneplade på pladsen.

Tulip skænkede en flagstang, pubblicistklubben flaget, det danske konsulat en vimpel og Ceres bænke til pladsen.
Det næste år kom Søren Koefoed, den danske billedhugger, til byen og skænkede pladsen en flot marmorstatue "Den nye Dag", hugget på stedet.

Ellers lå pladsen lidt forsømt hen - indtil i dag.

Nu står den flot beplantet med oliventræer
og blomster og den 26 november kommer den danske ambassadør, Poul Skytte Christoffersen, til Corleone for at indvie pladsen.

Danske plakater og legeredskaber

I den anledning huser byen en plakatudstilling af danske kunstnere: Per Kirkeby, Finn Hjernøe, Bo Bonfils, Per Arnoldi, Gitte Kath og Finn Nygård.
Jeg er ved at samle penge til legeredskaber til pladsen, som ligger op til to børnehaver og et ungdomscenter og håber at kunne sætte den første vippe til dagen med de penge de danske par har skænket. Brudeparrene er blevet inviteret (to par har allerede givet deres tilsagn) og ligeledes repræsentanter af den danske presse.
Også repræsentanter af den danske koloni på Sicilien vil være til stede.

Æresborgere


Ved samme anledning vil undertegnede og journalisten Mario Riewerts blive udnævnt til æresborgere i Corleone, og barmanden Ruggirello vil få overrakt et benemeritus certificat.

Venlig hilsen
Hanne Carstensen

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano