Mere
aktiv ferie
GOLF: Pevero
Golf Club >>  Porto
Cervo
DYKNING: Orso
Diving >>  Poltu
Quatu, Porto Cervo, Baia Sardinia
RIDNING: Golden
Spur >>
Porto Cervo Shergan
Wquestrian Center >>
Arzachena
SEJLSKOLE: Scuola
Vela >>  Porto
Cervo - Poltu Quatu
SURF - KITESURF M.M. Bland mange andre: Porto
Pollo >> 
Få
hjælp til fiskeri! Stort set hver eneste havn langs kysten har
bådudlejning med eller uden skipper - også til havfiskeri. Men vær
dog opmærksom på, at fiskere skal løse fiskekort, og at man
får kæmpebøder, hvis man kommer til at fiske i de beskyttede
områder.
CYKELFERIE PÅ SARDINIEN 108
sider (og 42MB tung!) PDF-guide med detaljerede cykelture på Sardinien
>>

Det
beskyttede hav-reservat ved omkring Tavolara >> 
| Fotosightseeing
og noter fra to udflugter omkring Smaragd
Kysten >> udfor det nordøstlige Sardinien.
Den
første dag foregik i store gummibåde fra Zenit
Nautica >> ,
og frokosten blev indtaget hos "Kongen af Tavolara-øen". Vores
skipper sejler turister om sommeren på Sardinien, og bestyrer en italiensk
restaurant i Kenya om vinteren - han virkede ret tilfreds med sit liv...

Den
anden dags udflugt foregik med det gode skib Elena,
med Elena selv i køkkenet og hendes mindst lige så søde bror
Alessio som guide til Maddalena-øgruppen >>.
På vej retur til Palau den anden dag efter svømmeture
og fabelagtig frokost ombord råbte kaptajnen pludselig for at gå vores
opmærksomhed: Tre delfiner fulgte springende vores båd - et
fantastisk syn og en skøn afslutning på et par skønne dage
på havet.
Klik
for store foto >>

Havets
farver omkring øerne og kysten i havet udfor Smaragd Kysten ér
simpelthen fantastiske. Det er sandbunden, der er med til at skabe
de fantastiske blågrønne nuancer.
Den første dag sejlede vi ud fra med store gummibåde
fra Marina di Puntaldia syd for Olbia
>>.
Vi skulle besøge det beskyttede havområde omkring Tavolara-øen. På
vej ud til Capo Coda Cavallo (Hestehalen) kunne vi skimte Tavolara-øen
i baggrunden

Ferieboliger
langs kysten

Masser
af strande, hvor man ikke ligger i lige rækker under samme farve parasol,
men kan tage sit eget udstyr med...

Capo
Coda Cavallo - Hestehalen 
En
menneskeskabt fuglerede - for at få en type sjældne måger fra
Corsica til at yngle i Italien

Kort
over hav-reservatet

Omar
var en af vores ledsagere - og det han ikke vidste om Sardinien er ikke værd
at vide...
 Omar
fortalte blandt meget andet, at man på Sardinien finder mange underlige
stednavne. - Det er fordi "italienerne" ikke forstod vores dialekt
og derfor gættede sig til navne, da først Savoia´erne fra
Piemonte besatte øen og da øen siden blev en del af Italien. Som
mange andre sardere var det helt tydeligt, at Omar selv først og fremmest
opfatter sig som sarder og i anden række som italiener...
Frokost
spiste vi hos "Kongen af Tavolara". Tavolara kaldes også
for verdens mindst anerkendte kongerige. I slutningen af 1700-tallet kom familien
Bertoleoni til øen.

Da
Savoiakongen Carlo Alberto besøgte øen i 1836 blev han modtaget
af Giuseppe Bertoleoni, der præsenterede sig som Kongen af Tavolara.
Kongen
blev hos familien en uge. Ved afrejsen forærede han Giuseppe et ur,
og lovede at anerkende øen som Bertoleoniernes kongerige. Kongeriget
fik blandt andet besøg af Dronning Victorias ambassadør og der findes
stadig i dag på Buckingham Palace i London et foto af den kongelige Tavolara-familie.
I
1861 blev øen en del af det nye Italien, men formelt er der aldrig sket
en overdragelse af suveræniteten. I dag driver "Kong Carlo
II" en af de to restauranter på øen.


Efter
frokost stod den på strandpromenade og badning. Det sidste til guidernes
store skræk - man kan jo ikke bade før tre timer efter et måltid....
mener italienerne stadig...

...og
tid til en ekstra espresso på baren blev der også på Tavolara

Mere
flot hav på turen retur

Et
vrag, der med årene er blevet til yngleplads for sjældne fisk, så
det bliver liggende...

Dagen efter gik turen med motorbåden
Elena til Maddalena-øgruppen, hvor vi også fik følgeskab af
tre delfiner >>
Men inden dag skulle der da også lige indtages
endnu et dejligt måltid på hotellet:
 Hjemmelavet
spaghetti med friske tomater og hummer...
 Ledsaget
af forrygende lokale vine: Den hvide "Canayli" er en Vermentino fra
Gallura-halvøen (Cantina
Gallura >> ) Den
røde "Capichera" - en kraftig lagret rødvin fra 2003 (Caphichera.it
>> ) Vine
fra Sardinien >>
 ...og
til slut en sorbet...
-syl
| |