Ferieboliger

Maj 2012

Bookmark and Share
Edy´s trulli´er i støvlehælen -
og Bed & Breakfast i Milano
2012: Bed & Breakfast i trulli´er hos danske Katrine og hendes Giuliano >>Foto fra trulli´erne"Caelia Bed & Breakfast" består af en Trullo med plads til to personer, samt af et traditionelt pugliesisk landhus - Lamia - med fire sovepladser.

Begge boliger har seperat indgang og eget bad med bruser.

Prisen er mellem € 70 og € 90 for 2 personer med et stort morgenbord tilberedt af værterne, og serveret på panorama-terrassen.
(2007-priser, red.)

Artikel fra november 2002 - i dag lukket!

Edy og hendes søn forsøger at sige farvel til det hektiske storby-liv i Milano.


Edy arbejdede med outplacement og karriereplanlægning indtil for få år siden, mens sønnen Davide kunne se frem til en strømlinet karriere i et stort italiensk firmas personaleafdeling i Milano.

Men Edy´s firma blev opkøbt af amerikanere, og Davide fik i foråret 2002 simpelthen nok at faste arbejdstider, og et alt for planlagt liv.

Famlien havde to trulli´er i Brindisi-provinsen i den italiensk støvlehøl, hvor ægtemanden og farens arbejde havde bragt dem til i 10 år fra 1978.

Edy deltog i 2001 i et regionalt kursus i Lombardiet i "Bed & Breaktfast, lokal udvikling og bæredygtig turisme", og så var der ikke langt fra tanke til handling.

Kurser i Puglia

- Der har været en vis mistænksomhed omkring vores projekt nede i Puglia. Nogle siger, at vi fra nord kommer ned og koloniserer syden.
Men jeg mærker, at mange andre kvinder kan se mulighederne i det, vi har lavet, fortæller Evy.

Kommunerne i Brindisi-provinsen har også forstået ideen, og blandt andet har kommunen Fasano bedt Edy hjælpe dem med at skabe kurser i turisme-udvikling for kvinderne i provinsen.

Edy og Davides "Caelia" Bed & Breakfast startede i 2002, og alene med mund til mund-reklame var lejlighederne stort set besatte i sommerperioden. Det har givet mor og søn mere blod på tanden.

Markedsføring af lokale produkter

I fremtiden håber de to at begynde markedsføringen af lokale produkter som hjemmelavet marmelade og sæbe, og honning fra området.

- Kvinderne i Puglia mangler penge og er faktisk stadig underlagt manden, fortæller Evy.Hun håber, at det er muligt at skabe et marked for disse mikro-familie-virksomheder, som kan give kvinderne på landet i Puglia en mulighed for en ekstra indtægt - og samtidig er med til at bevare de lokale traditioner og forarbejdningsmetoder.

Davide håber, at den lille Bed & Breaktfast og de tilhørende projekter, som også omfatter madkurser, skræddersyede sprogkurser og sommerlejre for børn kan blive en fuldtidsbeskæftigelse, der gør det muligt for ham at bo fast nede i støvlespidsen, mens Edy vil beholde navlestrengen til Milano.

Også bed & Breakfast i Milano

I Milano bor familien i et gammelt milanesisk baghus med svalegange og snak over altanerne.

Gennem årene har familien købt flere af de små nabolejligheder, og sidder i dag næsten på en halv tage.
Så Evy lejer også et dobbeltværelse med bad, samt moderens ekstra lejlighed ud som Bed & Breaktfast i Milano.

-sylDavide og Edy på svalegangen i Milano
Et af værelserne i MilanoEdy´s mor er kunstner, og hendes malerier hænger overalt i lejlighederneRetur til
Ferieboliger <<


Retur til
Puglia <<

Retur til
Milano <<


Artikler

Kirstens ferie i Alberobello >>

På ferie i trulli-Land >>


Oliven-olie >>


Ceglie Messapica
ligger i dalen Valle d´Itria
i Brindisi-provinsen.


Der er 20 km til Adriaterhavet ved den hvide by Ostuni, og lidt mere til Barok-byen Lecce, og strandene ved det Ioniske hav.

En sammenslutning af hoteller, restauranter, vin- og madproducenter har i de seneste ti år gjort et stort arbejde for at udbrede kendskabet til den lokale gastronomi, vin og kultur.

Det er her fra området, den fyldige røde Primitivo-vin kommer fra.
Af lokale specialiteter kan nævnes friturestegte squash-blomster med fyld af gede-ricotta-ost, øreformet pasta med grøntsagen cime di rapa, snegle og en allestedsnærværende duft af friske mynte, timian, rosamarin, merian og basilikum, og en kraftig mørkegrøn jomfru olivenolie.
Copyright © 2000-2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano