Malenes sider

Juli l 2010


Af Malene Johansson


Praktiske oplysninger


Bus

De elever der ønsker det, bliver hentet på jernbanestationen i Rimini kl. 20:00 søndagen før kursets start.
Ellers kører der almindelige rutebusser fra henholdsvis Pesaro, Rimini og Rom via Urbino.I Bil

"Alle storbyer fører til Frontino"...
Urbino: 30 min.
San Marino: 30 min.
Rimini: 60 min.
Riccione: 50 min.
Pesaro: 60 min.
Ancona: 90 min.
Perugia: 120 min.
Assisi: 140 min.
Firenze: 180 min.
Siena: 150 min.
Spoleto: 160 min.

Nærmeste Lufthavne

Rimini, Bologna >>, Ancona, Rom >> og Pescara

Artikel fra maj 2004

Ønsker man at lære italiensk, tage italienske madlavnings-, keramik- eller malerkurser i idylliske og ægte italienske omgivelser, samt tage på turer til alle de italienske storbyer, er sprogskolen La Rocca dei Malatesta værd at overveje.


Uden larm, turister og forurening

Her er der nemlig mulighed for at fordybe sig i italienske studier af enten den ene eller anden genre i smukke omgivelser, hvor turisme, larm og forurening er ukendte fænomener.Skolen ligger i det bakkede og uspolerede idylliske bagland i regionen Le Marche i den lille charmerende middelalderlandsby, Frontino, på toppen af en bakke, med en sensationel udsigt over landskabet.

Rejse tilbage i tiden fra turistbyen Riccione

Tager man en af afkørslerne fra Adriaterhavskysten ind i landet (som undertegnede), virker turen, der cirka tager 40 min. fra badebyen Riccione >>, nærmest som en rejse tilbage i tiden, hvor man gradvist bevæger sig væk fra turistområdernes nybyggerier, trafik og kaos.

Som vejen begynder at blive mere stejl, ser man færre og færre biler, husene bliver ældre og mere rustikke som man bevæger sig opad, og større naturområder begynder at dominere landskabet.

Turen bringer én igennem utallige tyndt befolkede områder - nogle kun bestående af et par huse, mens andre virker mere som mindre landsbyer i ensfarvede bygninger, der bortset fra nogle få nyere biler man finder parkeret langs vejen mest af alt minder om noget taget ud fra historiebøgerne.

Kun to veje op til middelalderlandsbyen

Der findes kun to veje op til Frontino, hvor undertegnede med halvfølsomme øre måtte trykudligne indtil flere gange.

Den vej vi tog, der er den ældste og første, kommer man til fra øst, og den har en tæt mur af høje træer på begge sider af den kurvede vej, der igen giver én fornemmelsen af, at man har noget unikt og nærmest hemmeligt i vente.

La Rocca dei Malatesta

Ved vejens ende tårner en middelalderlig fæstningsbygning sig op i vejret, la Rocca dei Malatesta, og man befinder sig i hjertet af landsbyens historiske centrum.
Bygningen virker på en og samme tid både imponerende og charmerende.

La Rocca dateres helt tilbage til 1122, men blev i 1330 erobret af den adelige Malatesta familie fra Rimini, og i de næste mange år indgik borgen i stridighederne omkring områdets dominans mellem de adelige familier, henholdsvis Medicierne af Firenze, Malatestaerne af Rimini og
Montefeltroerne af Urbino, indtil 1560, hvor Monterfeltroerne gav den tilbage til kirkeadlen.

Panorama-terasse bag byporten
og vilde geder


Når man træder ind igennem La Roccas massive indgangsport befinder man sig på en dejlig terrasse med små borde og en fantastisk udsigt ud over områdets dale hvor vilde geder græsser i det fjerne.

I La Roccas underetage er receptionen og den hyggelige rustikke restaurant, der serverer lækre egnsretter, der fortrinsvist består af produkter, der er dyrket i området.
Her indtager man som beboer på skolen sine måltider (alt efter om man tager halv- eller helpension).
Der er en dejlig morgenbuffet og et varieret menúudvalg til både frokost og aften.

I underetagen finder man desuden en lille bar samt hyggelige sofaområder, hvor man i ro og fred kan fordybe sig i læsning eller hygge sig med de andre gæster.

På 1. og 2. etage finder man værelserne, der alle er udstyret med moderne faciliteter og alle har en eventyrlig udsigt ud over dalene, en nært liggende klukkende bæk og bjerget Monte Carpegna (1415 m.) i det fjerne.

La Rocca bestyres af Antonio Saluzzi og Sonia Berardi, der til dagligt begge er at finde på La Roccas område.
Begge gør de alt hvad de kan for at gøre opholdet så behageligt som muligt for gæsterne, og efter blot et par dage på skolen føler man sig helt hjemme - ikke mindst i deres selskab.

Frontino

Selve landsbyen Frontino ligger inde i naturparken, "Sasso Simone e Simoncello".
Naturparken har en rig fugle-, blomster og dyrefauna, der er mulig at opleve - enten til fods, cykel eller til hest.

Byen er omgivet af en original fæstningsmur, der vidner om Frontinos millitære fortid i middelalderen.

Det tager ikke meget mere end et kvarter at gå hele byen rundt, og i de små hyggelige gader og stræder støder man på byens indbyggere, der alle hilser venligt på én.

Byen, der kun har omkring 400 indbyggere, er en typisk lille italiensk landsby, hvor alle kender hinanden og hvor man som indbygger og gæst stadig har et personligt forhold til både købmanden, barejeren, lægen, apotekeren og posthusets medarbejdere.

Undervisning, udflugter og undervisere

Der er forskellige muligheder for såvel faglig som kulturel undervisning i forbindelse med opholdet.
Der undervises i italiensk om formiddagen på forskellige niveauer, og om eftermiddagen er der undervisning i kunsthistorie og litteratur.

Der er tilknyttet 8 lærere til skolen, der alle har mindst 5 års erfaring og eksamen i humaniora.
Man har desuden muligheden for enten at vælge madlavning eller keramik som "bifag".

Undervisningen i madlavning foregår på restauranten, "La Gatta", i den nærliggende landsby Lunano, hvor underviseren er stedets chefkok, Michele Amadori, der grundigt fører én igennem italienske retter, menuer og vine.

Undervisningen afsluttes derefter med en frokost eller middag, hvor de tilberedte retter indtages.

Keramikundervisningen foregår i et nærtliggende atelier, hvor underviseren er en lokal keramiker.

De "kunst"-genstande man fremstiller under sit ophold, kan herefter tages med hjem som helt specielle og personlige minder fra opholdet.

Man kan mere eller mindre sammensætte sit ophold som man vil.
Desuden arrangeres der en gang om ugen udflugter til de større byer i Italien.

Lidt for enhver smag

Sprogskolen tiltrækker elever i alle aldre.

Frontino og de omkringliggende byer tilbyder også lidt for enhver smag.
Til de mere kulturelt interesserede er der masser af kunst, museer og historiske bygninger i området.

Til de mere ungdommelige sjæle er der et stort og nogle mindre diskoteker i området samt en del "pubs" og barer med "gang i den" til den lyse morgen.

Frontino og Adriaterhavet


I starten af dette år har La Rocca dei Malatesta allieret sig med et dejligt hotel ved Adriaterhavskysten.
Det betyder, at man som elev kan sammensætte sit ophold så man til start kan få undervisning og opleve Frontinos lokale charme og den unikke natur, hvorefter man kan tage den anden halvdel af sit ophold ved Adriaterhavet, nyde solen og praktisere sit italienske.
Hotellets hjemmeside: www.capoest.com >>.

Hvad end man måtte forvente sig af et sprogskoleophold i Italien, kan jeg kun sige, at alle min forventninger - og mere til - blev opfyldt, da jeg besøgte La Rocca dei Malatesta.

Her er det (endnu) muligt at opleve en lille uspoleret perle af et italiensk lokalsamfund, der modsat mange italienske storbyer giver én et indblik i mange - såvel sociale, kulturelle og sproglige aspekter af det italienske liv.

- Af Malene Johansson


Copyright © 2001-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano