September 2012

Milanos "1900-tals Museum"
...fra socialrealisme over futurisme til popart

Over 200 værker af Picasso på Palazzo Reale ved siden af " 1900" til 6.1.2013 >>


1900-tals museet ligger i Arengario-bygningen til højre for Domkirken >> i Via Marconi nummer 1 i forlængelse af Palazzo Reale >>, der huser store løbende kunstudstillinger.

Fra indvielsen i december 2010 - damen er Milanos borgmester Letizia Moratti

Foto fra Milano Kommunes web

 


Artikel fra december 2010
Maleriet, der mere end noget andet symboliserer begyndelsen på det århundrede, som italienerne kalder "det korte århundrede" - nemlig 1900-tallet - er maleren Giuseppe Pelizza da Volpedas "Quarto Stato"

- "Den fjerde stand", som du kan læse mere om her >>.


"Den fjerde stand" blev malet i 2001, og efterfølges kronologisk på museet af den lange futuristiske periode, der begynder med det "Futuristiske Manifest" i 1909.
Læs mere her om de teknik- og krigsfascinerede futurister >>.

Flere kunstnere har fået nærmest monografiske udstillinger på museet, som Boccioni >>, Giorgio de Chirico >>, Lucio Fontana og Luciano Fabro.


Boccioni

Også den internationale avantgarde har fået plads på museet med værker af Picasso, Braque, Klee, Kandinsky, Matisse, Mondrian, Modigliano og Morandi.

Pris og kritik

"Museo del 900" har været undervejs i tre år og renovering og opsætning har kostet 27 millioner euro.4.000 kvadratmeter bliver anvendt til udstillingens 350 værker, der kommer fra Milano kommunes store samling på over 4.000 kunstværker.


Ikke alle i Milano har budt det nye museum velkommen med begejstring.
Milanos tidligere kulturrådmand og kunstkritikere Philippe Daverio kalder nedsættende det nye museum for en simpel om-møblering af værker, der tidligere var udstillet på Villa Reale i udkanten af Milanos centrum, mens andre kritikere fæster sig ved at der er meget få skulpturer repræsenteret på museet og slet ingen af den kendte billedhugger Arnaldo Pomodoro.

"Grande disco" af Pomodoro, 1972, Piazza Meda, Milano

-syl

Retur til
Milano <<


Retur til
Kunst <<


Om maleren
Pelizza di Volpedo >>


Links
Milano: Museo del
Novecento >>

-vælg engelsk
nederst på siden

Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>