Milano - Arkitektur

Marts 2015

Milanos skyline er under voldsom forandring:
...og alt skal være færdig til "Expo 2015"

Palazzo Lombardi -
lige nu Milanos højeste bygning

 


Artikel fra 2010
Gió Pontis Pirelli skyskraber >> er efter 50 år sendt på pension som Milanos højeste bygning.


Rekorden indehaves lige nu af det nye "Palazzo Lombardia"
- tæt ved "Pirellone", som Pirelli-bygningen kaldes i folkemunde. Skyskraberen skal være regionen Lombardiets nye hovedsæde og regeringsbygning.Regionens nye palads er 161,3 meter højt - 39 etager - og den 5. februar fik den nye skyskraber også som Pirelli-bygningen sin egen lille kopi af den over 4 meter høje Madonna-statue, der slutningen af 1700-tallet har tronet på toppen af Milanos domkirke. Den store "Madonna"-statue når op i 108,5 meters højde.

.
"Palazzo Lombardia" kan dog kun se frem til at beholde sin status som Milanos højeste bygning i ganske få år.

Milano er nemlig i disse år en enorm byggeplads, hvor alt efter planerne skal være færdigkonstrueret, når verdensudstillingen "Expo 2015" åbner.

På den gamle messe er stort set alle bygninger revet ned.
Her er det planen at der skal bygges skyskrabere højere end regionens nye bygning. (- Se nederst på denne side..., red.)

Regionen palads er konstrueret af Pei Cobb Freed & Partners >>, og blev officielt indviet i februar 2010, selv om området mellem Centralstationen og Garibaldi Stationen stadig en aktiv byggeplads.

Regionens palads er en del af "Porta Nuova-projektet" >> og omfatter andre offentlige bygninger, ligesom Porta Nuova-området også kommer til at huse beboelse og en "modeby".
Efter planen skal den nye "by i byen" primært være en bilfri zone, hvor trafikken ledes i tunneller under det nye kvarter..

Flere foto af den ny skyskraber:

Pirelli-bygningen - den i midten - set fra regionens nye skyskraber
- yderst til venstre ligger Stazione Centrale.Bygningen er en del af et større kompleks
- og her med landingsplads til helikoptere

Og sådan er planen det skal se ud, når kranerne er væk og hele området gjort til bilfri zone - gad vide om de når det til "Expo 2015"?Den gamle messe under forandring

Citylife >> hedder det samarbejde af konstruktører, der skal rekvalificere det gamle messeområde i Milanos nordvestlige udkant.
(Området dækker også det område - Portello - hvor Alfa Romeo-fabrikken lå)
Her skal efter planen konstrueres flere skyskrabere, og heriblandt en "skæv" én af slagsen tegnet af arkitekten Libeskind.En for arkitektur-interesserede kendt bygning i Milano er
"Torre Velasca" i byens centrum.


-syl

Retur til
Milano <<

Retur til
Arkitektur <<


Links

"Expo 2015" >>


Foto:
-syl >>
&
Regione Lombardia >>Copyright © 2000 - 2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>