Fly-ulykke

2002


Ofrene for fly-ulykken i Linate mindet
med skulpturpark i Milano

- Ja, jeg tror, skylden for ulykken bliver placeret, bekræftede formanden for den skandinaviske forening af pårørende Annette Forsman efter mindehøjtidligheden.Et af de 118 bøgetræer
i Forlanini-parken

Artikel fra oktober 2002

Talerne af de pårørende, Milanos borgmester og SAS-chef Jørgen Lindegaard blev jævnligt afbrudt af lettende fly fra Linate-lufthavnen, da de 118 ofre for fly-ulykken mindedes på et-års dagen for katastrofen.

Mindelund med 118 bøgetræer

Mindelunden for de 118 ofre ligger i Forlanini-parken umiddelbart inden Linate-lufthavnen i Milanos østlige udkant.118 bøgetræer er plantet for at mindes ofrene, mens den svenske kunstner Christer Bording er blevet inspireret af nordiske bautasten og gravmonumenter i arbejdet med den skulptur, SAS har foræret ofrene.


"118 hjerter banker stadig"
- på vejen til
Linate-lufthavenen den 8. oktober 2002


Grænseløs sorg


Tre 230 cm høje svenske granitsten i forskellige farver støtter sig i skulpturen "Grænseløs sorg" til hinanden, og i en cirkel omkring skulpturen findes lange granit-plader med de afdødes navne.

Italienske og skandinaviske pårørende havde inden mindehøjtidligheden i parken, der fra nu af hedder "Bosco dei Faggi" -

Bøgeskoven - holdt en mindehøjtidlighed i lufthavnen, og deltaget i en økumenisk gudstjeneste i Sant´Ambrogio Basilikaen.

I gudstjenesten deltog også den medarbejder i bagage-hallen, der fik frygtelige forbrændinger på over 75 procent af kroppen ved ulykken.

Det var første gang i et år, at den 49-årige Pasquale Padovano var udenfor hospitalet, men han håber en dag at kunne vende tilbage til sit arbejde i bagagesorteringen.

Lang retssag


Formanden for foreningen af de italienske pårørende, Paolo Pettinaroli, meddelte, at fra i aften holder foreningen op med at samle penge ind til efterladte familier.


Pengene fra en koncert i Milanos Auditorium om aftenen den 8. oktober går til internationalt hjælpearbejde.

De to foreninger af pårørende fortsætter dog med at følge det juridiske efterspil, der i det italienske retssystem desværre har lange udsigter.

Læs mere om retssagen >>


-syl


Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano