August 2012


Kommentar: Dumpekarakter til Como
Havnepromenaden er skjult bag mur og hegn i årevis!I Cernobbio få km nord for Como by kan man heldigvis stadig nyde havnepromenade og søudsigt :-)

Den eksklusive turistby Como har nu i flere år skjult havnepromenaden og søen bag mure og trådhegn.


Det, der engang var en smuk havnepromenade i Como er nu en grim byggeplads skjult bag plankeværk

Baggrunden for misforståelsen er simpelthen dårlig kommunal styring af forsøget på at undgå de tilbagevendende oversvømmelser af byens centrale plads ned til havnen - men det er ingen undskyldning!Oversvømmelserne skyldes, at Como by befinder sig i det vestlige ben af søen, hvor der ikke som på Lecco-siden mod øst er afløb i en flod.

Havnepromenaden har nu været skjult i fire år, og seneste bud på en løsning (juli 2012) udskyder afslutningen af sikrings-arbejdet og genopbygning af promenaden til 2014.


Udgifterne til arbejdet er også steget hele tiden:
Lige nu regner Como kommune med at det ialt kommer til at koste 21 millioner euro at give byen sit smukke ansigt tilbage - cirka 157 millioner d.kr.

Sommeren 2011 gav et kort pusterum i skandalen om havnepromenaden i Como, da en af byens kendte fodboldspillere Gianluca Zambrotto sponsoredede en midlertidig forskønnelse af byggepladsen med kunstigt græs, bænke og legepladser mellem juli og oktober - men her kunne kommunen ikke finde ud af at finde en ny sponsor og fjernede sidste vinter hele molevitten.

Zambrotto var egentlig villig til at fortsætte sponsoreringen - anlægget havde kostet ham 354.000 euro, men da kommunen sendte ham en ekstraregning på 1.600 euro for at "okkupere offentligt område" blev han ærlig talt sur!

-syl

Retur til
Como <<
op /\

Como-søen er et fantastisk smukt syn - der i dag desværre ikke kan nydes i centrum af Como by


Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>