Maj 2014

Oktober 2010 & 2012:
På madmarked i Sestri Levante
Klik for store foto fra madmarked og fra Sestri Levante >>

Peperonicino
- skrappe italienske chili >>

- regnes af nogle for et naturligt elskovsmiddel.
Så der var naturligvis også italiensk viagra fra Calabria på markedet.

Bøffelmozzarella >>

Her blev der solgt mortadellapølse >> og parmesanoste >>
- altså en bod fra regionen Emilia-Romagna.


Det myldrer med madmarkeder i Italien - selv den mindste flække har et lille marked mindst én formiddag om ugen - her mit lokale marked i Milano >>.

Derudover findes der faste traditionelle madmarkeder som dette berømte madmarked i Firenze >>, og nye moderne torvehals-markeder som Eataly-butikkerne >> (nummer 7 åbnede 21.6.2012 i Rom), der samler traditionelle kvalitetsprodukter fra italienske køkkener og kældre.

Derudover støder man på tema-fester for lokale produkter fra Linserne i Casteluccio i Umbrien >> til Grisefest i Calabrien >> og Trøffelfesten i Alba i Piemonte >>.

I oktober 2010 stødte jeg på dette weekend-marked i Sestri Levante i Ligurien, hvor der i to dage var specialiteter fra hele Italien - og såmænd også en bod med "skolekridt" og lakrids fra Danmark.



På markedet kunne man også købe
de berømte saltede ansjoser fra Ligurien.



En palægs-bod fra Toscana - salami og skinker af enhver slags,
også af vildsvin >>


Et stort udvalg af "Mostarda" - den italienske specialitet med sennepssyltede frugter, der ofte spises sammen med friske oste.
mostarda er en norditaliensk specialitet - f.eks. fra Cremona >>


Friske "Burrata"-oste fra Puglien >>


Provolone-oste >> - endnu en norditaliensk specialitet, der dog i dag også produceres i Syditalien >>

Flere oste - dem i forgrunden har lagret i druerester fra vinproduktionen


-syl

Retur til
Madkultur <<

Restauranter
Sestri Levante >>


Byguide
Sestri Levante >>




Fra Recco til Moneglia




Copyright © 2000 - 2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>