Det myldrer med madmarkeder i Italien - selv den mindste flække
har et lille marked mindst én formiddag om ugen - her
mit lokale marked i
Milano >>.
Derudover findes der faste traditionelle madmarkeder som dette
berømte
madmarked i Firenze >>, og nye moderne torvehals-markeder
somEataly-butikkerne >>
(nummer 7 åbnede 21.6.2012 i Rom), der samler traditionelle
kvalitetsprodukter fra italienske køkkener og kældre.
I oktober 2010 stødte jeg på dette weekend-marked
i Sestri Levante i Ligurien, hvor der i to dage var specialiteter
fra hele Italien - og såmænd også en bod med
"skolekridt" og lakrids fra Danmark.
På markedet kunne man også købe
de berømte saltede ansjoser fra Ligurien.
En palægs-bod fra Toscana - salami og skinker af enhver
slags,
også af vildsvin
>>
Et stort udvalg af "Mostarda" - den italienske specialitet
med sennepssyltede frugter, der ofte spises sammen med friske
oste.
mostarda er en norditaliensk specialitet - f.eks. fra Cremona
>>