Ligurien - Turistinfo

2006


Bredbånd og satellitter i middelalder-landsby:
Colletta di Castelbianco


Et kvarter til Middelhavet
Fra den teknologiske landsby er der cirka et kvarters kørsel til liggestolene på strandene ved "Costa d´Azurra", som italienerne kalder kysten mellem Genova og den franske grænse ved Ventimiglia."Skævt" håndværk

Det sværeste under restraureringen af Colletta var at overbevise nutidens håndværkere til at der godt måtte være skævheder på facaderne af de gamle huse.

Oog at brostenene på gangstierne - der er nemlig ingen veje i Colletta - heller ikke skulle ligge i et "stift" korrekt fiskebensmønster.


En have i Colletta

Restaureringen skulle være så "original" som mulig - og derfor er Colletta heller ikke egnet hverken til barnevogne eller til gangbesværede personer.

Og alle lejlighederne er forskellige...

Forskellige farver

Hoveddørene ind til lejlighederne i Colletta har forskellige farver. Det siges, at da byen var en "rigtig" landby malede man sine døre i forskellige farver, så mændene ikke gik forkert, når de skulle hjem fra landsbyens 3 værtshuse.Lejlighederne i den teknologiske landsby går fra 2 til 6 personers lejligheder, og langt de fleste har enten egen have eller terrasse med fantastiske panorama-udsigter. Du kan se dem på landsbyens hjemmeside Colletta.it >> , hvorfra der også kan reserveres.

Artiklen er fra juni 2006

Colletta di Castelbianco er en middelalder-landsby, hvis ældste bygninger stammer fra 1200-tallet.

Landsbyen ligger i bakkerne i Pennavaire-dalen få kilometer fra motorvejsudkørslen ved Albenga.

Efter et jorskælv i slutningen af 1800-tallet og som følge af den almindelige flytning fra de fattige bjerge ned til de rigere kystbyer stod byen for 20 år siden tilbage som smukke, men ubebolelige ruiner.

Men så besluttede et finansieringsselskab sig til at skabe Italien første teknologiske middelalderlandsby.


Pool med panorama

I dag er alle lejlighederne med på bredbåndsnet og har satelligt-tv og telefon, så også dem, der slet ikke kan undvære de moderne kommunikationsmidler kan føle sig i forbindelse med omverdenen.
Og den travle forretningsmand har ikke længere nogen undskyldning for ikke at tage på ferie - han kan nemlig uden besvær flytte kontoret med på ferien i en lejet lejlighed i Colletta.

Landsbyen er også udstyret med en smuk pool, der ligger på bjergsiden, samt en restaurant og en bar. Og inden udgangen af 2006 bliver det nye konference-center til 100 færdigbygget.

Terrasse i Colletta

Bilerne parkeres udenfor landsbyen, og for de aktive, der vil bevæge sig rundt uden hjul er der et utal af velafmærkede vandrerruter i bakkerne omkring landsbyen. Her gror også Colletta-borgerne oliventræer, hvis frugter hvert år på en lokal oliemølle bliver forvandlet til den gode ekstra-jomfru olivenolie fra Ligurien.

Området er også ideelt til udflugter på cykel eller mountain bike, til bjergbestigning eller et par runder på Garlenda golf banen >> .


På vandretur

-syl

Copyright © 2006-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano