Juni 2015

Gastronomien i 5 Terre:
Hav og bjerge - Mare e montagna
Oktober 2010: På madmarked i Sestri Levante >>
Restauranter i Sestri Levante >>

Restauranter
Artikel:

Restaurant "Gambero Rosso"
i Vernazza >>


Saltede ansjoser
er den ene fiske-specialitet fra Monterosso >>

Den anden er Scabeccio - fritterede fisk konserveret i eddike i små trætønder.

Olivenolien er kun garanteret presset af druer fra området, hvis den har DOP-mærke >>


Konsortiet for DOP-olivenolie i Liguiren >>

Web-butik med specialiteter fra Ligurien >>


Spiseoliven fra Ligurien - der ofte også serveres til en aperitfi - er den lille mørke Taggiasca-Oliven
Taggiasca.com >>


Marmelade og honning er andre produkter fra området, ligesom hår- og hudplejeprodukter med olivenolie.

Foccacia >> - det bløde brød fra Ligurien suppleres langs hele kysten også med et kikærtebrødet La Farinata, som du kan se her til venstre på foto.

Her er det Farinata med gianchetti - fiskeyngel og de smager meget af fisk!
Farinata laves også uden tilbehør eller med tomat, skinke, tun, ja, hvad du måtte ønske... - ligesom Foccacia i øvrigt...



Testaroli er en slags svampet pastapude, der afslører områdets tilknytning til bjergene og nærheden til Toscana - de originale Testaroli blev lavet med kastanjemel >> - de fattige bjergbønders erstatning for hvedemel.

Ofte serveres Testaroli med frisk pesto.

Herunder er det Testaroli med toscansk gedeost og peber - samt et glas af den hvide Cinque Terre DOC >>.


Testaroli køber man som en rund vakumpakket plade - og så skærer man selv pladen i strimler, trekanter eller hvad man nu har lyst til inden man koger dem, og serverer med pesto, med ost og peber som herover, eller med tomatsovs >>, svampe >> eller ragú >>.

Man kommer ikke udenom basilikum og Pesto >> i Ligurien
- her er det en butik i Portovenere - den første by øst for 5 Terre

...og glasset med den ægte hjemmelavede pesto fra Ligurien smagte vidunderligt, da jeg var retur i Milano...

En portion spaghetti med hjertemuslinger - Spghetti alle vongole - hører sig til under et besøg i 5 Terre...


Fyldte blåmuslinger i tomatsovs - Muscoli Riepini - er en af 5 Terres specialiteter...

Disse fyldte blåmuslinger blev spist på restaurant Vulnetia i Vernazza i 5 Terre, der naturligvis serverer udendørs i sæsonen.
Men tag alligevel et kig ind i både denne og andre restauranter i området - mange er rene "Alladins Huler" - se her indenfor på Vulnetia:


Fyldte blåmuslinger i suppe >>



Spaghetti med blåmuslinger - "Spaghetti con cozze" (og her også vongole) - er heller ikke til at komme udenom.
Den serveres enten "in bianco" eller med tomatsovs:
"con sugo di pomodoro"...


Flere madfoto fra Ligurien:

Her er det Gnocchi (kartoffelpasta) >> med pesto - spist i Camogli >> - endnu en af de skønne byer ved Middelhavet øst for Genova.


Spaghetti med Jomfruhummer - også en klassiker i Ligurien


Her er det havkat med kartofler, taggiasca-oliven og pinjekerner..

Citroner, mandariner og andre citrusfrugter har ideelle betingelser i det milde kystklima i Ligurien:

Citrusfrugter i Italien >>

Citroner bruges også til pasta i området - og naturligvis til fordøjeren "Limoncello" - citronlikør eller citronsnaps alt efter alkoholprocenten - pas på - den glider alt for let ned!!!



En espresso afslutter naturligt et godt måltid

- dimsen til højre er en "tygge-tandbørste", som jeg trak i en automat på en restaurant i området - den virkede faktisk...



-syl

Flere foto:
Fyldte blåmuslinger - det kaldes "Muscoli Ripieni" i tomatsovs...


Endnu er portion "Spaghetti con cozze e vongole"...

Retur til
5 Terre <<

Retur til
Ligurien <<





Copyright © 2000 - 2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>