Foccacia
>> - det bløde brød fra Ligurien suppleres
langs hele kysten også med et
kikærtebrødet
La Farinata, som du kan se her til venstre på foto.

Her er det
Farinata med gianchetti - fiskeyngel og de smager
meget af fisk!
Farinata laves også uden tilbehør eller med tomat,
skinke, tun, ja, hvad du måtte ønske... - ligesom
Foccacia i øvrigt...
Testaroli er en slags svampet pastapude, der afslører
områdets tilknytning til bjergene og nærheden til
Toscana - de originale Testaroli blev lavet med
kastanjemel
>> - de fattige bjergbønders erstatning for
hvedemel.
Ofte serveres Testaroli med frisk pesto.
Herunder er det Testaroli med toscansk gedeost og peber - samt
et glas af den hvide
Cinque
Terre DOC >>.
Testaroli køber man som en rund vakumpakket plade - og
så skærer man selv pladen i strimler, trekanter eller
hvad man nu har lyst til inden man koger dem, og serverer med
pesto, med ost og peber som herover, eller med
tomatsovs
>>,
svampe >>
eller
ragú >>.
Man kommer ikke udenom
basilikum og Pesto
>> i Ligurien
- her er det en butik i Portovenere - den første by øst
for 5 Terre

...og glasset med den ægte hjemmelavede pesto fra Ligurien
smagte vidunderligt, da jeg var retur i Milano...
En portion spaghetti med hjertemuslinger - Spghetti alle vongole
- hører sig til under et besøg i 5 Terre...
Fyldte blåmuslinger i tomatsovs -
Muscoli Riepini
- er en af 5 Terres specialiteter...
Disse fyldte blåmuslinger blev spist på
restaurant
Vulnetia i Vernazza i 5 Terre, der naturligvis serverer udendørs
i sæsonen.
Men tag alligevel et kig ind i både denne og andre restauranter
i området - mange er rene "Alladins Huler" - se
her indenfor på Vulnetia:
Fyldte blåmuslinger i suppe >>
Spaghetti med blåmuslinger - "Spaghetti con cozze"
(og her også vongole) - er heller ikke til at komme udenom.
Den serveres enten "in bianco" eller med tomatsovs:
"con sugo di pomodoro"...
Flere madfoto fra Ligurien:
Her er det
Gnocchi (kartoffelpasta)
>> med pesto - spist i
Camogli
>> - endnu en af de skønne byer ved Middelhavet
øst for Genova.
Spaghetti med Jomfruhummer - også en klassiker i
Ligurien
Her er det havkat med kartofler, taggiasca-oliven og pinjekerner..
Citroner, mandariner og andre citrusfrugter har ideelle
betingelser i det milde kystklima i Ligurien:
Citrusfrugter
i Italien >>
Citroner bruges også til pasta i området -
og naturligvis til fordøjeren "Limoncello" -
citronlikør eller citronsnaps alt efter alkoholprocenten
- pas på - den glider alt for let ned!!!
En espresso afslutter naturligt et godt måltid
- dimsen til højre er en "tygge-tandbørste",
som jeg trak i en automat på en restaurant i området
- den virkede faktisk...
-syl
Flere foto:
Fyldte blåmuslinger - det kaldes
"Muscoli Ripieni"
i tomatsovs...
Endnu er portion
"Spaghetti con cozze e vongole"...