Turist-fælder?

2003Centurioner i oprør

Der er 42 "centurioner" i Rom, og 26 af dem delte pladsen foran Colloseum.

Normalt kan de udklædte romere også findes foran Trevi-springvandet, ved Panteon, Den Spanske trappe og Fori Imperiali.Krigerne optræder oftes i par, og det specielle job blev skabt af opfindsomme fyre i midten af 1990´erne.

Artiklen er fra april 2003
De klæder sig ud som romerske legionærer hver morgen, og har indtil i dag levet af at lade sig fotografere sammen med turister foran Colloseum i Rom.Men nu har myndighedernes forbudt dem at opholde sig uden fro den attraktive attraktion, og det er lige ved at udvikle sig til et slag mellem "centurionerne" og myndighederne.

Bureakrati i rustninger
Med sædvanlig sans for at skabe besværligheder, hvor de ikke i forvejen er, vil kommunen nu indføre et "laug", som fremtidige legionærer skal vælre medlem af, for at de kan få tilladelse til at optræde som turist-attraktion.

Men ingen ved, hvornår "uddannelsen" til legionær bliver en realitet, og i mellemtiden er det forbudt at vise sig udklædt foran Colosseum - af hensyn til æstetikken, lyder den officielle begundelse.

- Man kan så undre sig længe over, hvorfor de afskyelige souvenir-boder så stadig må opholde sig under amfiteateres skygge.

-syl

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano