Rimini

December 2011


Rimini var instruktøren Fellinis fødeby.
Han boede altid på "Grand Hotel",
der var en af hans store inspirationskilder

For den unge Fellini var Grand Hotel et fatamorgana, et sted hvor forbudte drømme og erotiske fantasier kunne udspilles "når de romaner, jeg læste, ikke var tilstrækkeligt stimulerende til at skabe den rette scenografi i min fantasi."

"Amarcord" betyder "Jeg husker". I virkeligheden brød Fellini sig ikke meget om at komme retur til sit Rimini: "Jeg kan ikke lide at komme tilbage til Rimini, det er en form for selvsmagende, masochistisk drøvtygning af hukommelsen."
Krydstogtskibet Rex passerer Rimini i "Amarcord".
Tobaksdamen i "Amarcord"Store bryster?


Jeg har aldrig lagt mærke til, at kvinderne i Rimini skulle have specielt store bryster, eller om der bare er tale om Fellinis fantasier, der husker dem sådan.

Men det er ganske vist, at kvinderne fra regionen Emilia-Romagna regnes for at være blandt de "varmeste" italienske kvinder - og derudover dygtige kokke.Kvinderne i Bologna siges at være Italiens smukkeste - og statistikkerne siger, de er dem, der bruger flest penge på sminke og parfume.

Kvinderne i Rimini trækker mere end en oksekærre


Ved en ganske officiel middag på havnen i Rimini havde jeg direktøren for en af byens erhvervssammenslutninger til bords.

Han kom oprindeligt fra Syd Tyrol - og da jeg nysgerrigt spurgte, hvordan han var endt i Rimini, bekendte han ganske åbenlyst:

- Et kussehår trækker mere end en oksekærre!!!
Sådan!!!Terrassen på "Grand Hotel"

Artikel fra marts 2006

Grand Hotel >>


- Gradisca,
sagde den lidt letlevende pige med tilnavnet "gradisca-værsgo", da en sheik ønsker hendes selskab på Grand Hotel i en suite på Rimini i filmen Amorcord.
(Selv om filmens Grand Hotel faktisk ikke er det originale i filmen...)Filminstruktøren Federico Fellini fik altid den samme suite til ham og hans Giulietta,
når han tog ophold i Rimini på det femstjernede historiske badehotel.

Det var her, Fellini fik en hjerneblødning den 3. oktober 1993, og siden døde han på et hospital i Rom den 31. oktober 1993.

Her er deres udsendte i "Gradisca"-position i fellinis værelse, da jeg i november sidste år var inviteret til Rimini og havde fornøjelse af to nætter i luksus og boblebad på "Grand".


"Gradisca" i en dansk udgave...


Den ægte Gradisca fra filmen Amarcord


1 måneds luksusferie


Grand Hotel er i disse år ved at blive ført tilbage til fordums storhed af en international hotelkæde, men hotellet har trods mange skift i det hæjere borgerskabs ferievaner aldrig helt mistet sit tag i de faste italienske kunder.

Der kommer stadig nogle af de kendte rige italienske familier og tilbringer hele august måned med tilhørende barnepiger og chauffører på "Grand".


Og når Fellini fejres af byen, som det skete i oktober 2003 ti år efter hans død, bor de internationale filmstjerner og instruktører selvfølgelig på "Grand".

Foran hotellet ligger Fellini-parken, mens man skal ind i centrum af den gamle by for at besøge
Fellini-museet.

Der er ofte forskellige Fellini-udstillinger i byen - f.eks. med film kostumer, Fellinis skitser eller fremvisninger af hans film.

Hold øje med de lokale publikationer og vægplakater!


Fellini Parken foran Grand Hotel

-syl

Retur til
Rimini <<


Retur til
Emilia-Romagna <<


Artikler
Instruktøren
Federico Fellini >>

Fellini links

Fellini Fonden >>
Fellini fan-side >>
Anden fan-side >>
Grand Hotel >>

Museo Fellini
Via Clementini 2/c
Åbent ti-fr 16/19
Lø-sø 10/12 - 16/19
Info : 0541/50303

Artikler om Rimini

Shopping - Outlets >>


Jul i Riccione - off season >>

Den smukke messe >>


Gammeldaws dans >>


San Marino >>


Skørtejæger ved Adriaterhavet >>


Flirt-ordbog >>


Ca´Rossa vingårdsbesøg >>

Samme liggestol i årevis >>


Det tunge sølvtøj fra fortidens buffet´er står i montrer, men maden serveres stadig på fint tyndt porcelæn af sort- og hvidklædte tjenere på "Grand Hotel"

Fellini set af en lokal kunstner

Copyright © 2000-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano