December 2011



Den lokale vin og gastronomi på Ischia


Cantina di Pietratorcia >>
Via Prov. Panza 267
Forio d'Ischia
Busstop: Via Costa-Punta Imperatore
Tel +39 081 90 82 06

Åben fra 15.6. - 15.9.
Fra 17.30
1.4.-15.11. 10-13 , 16-20 + fredag, lørdag og søndag aften.

Andre vingårde

D'Ambra Vini >>
Via Mario D'Ambra 16
Località Panza
Forio

Peperoncini, hvidløg, cherry-tomater - pomodorini - og andre grøntsager og frugter er blandt de planter, der dyrkes - udover vinstokkene - på Ischia.


Og man spiser selvfølgelig masser af friske
Middelhavsfisk- og skaldyr
på Ischia.





Fiskesuppe med havets frugter
Madfoto fra www.ischia.it >>

Typiske retter på Ischia
Alici fresche all'aceto

Friske ansjoser med eddike
Polpo affogato "Druknet" blæksprutte
Minestra di fagioli e scarole Minestronesuppe med bønner
Pasta e piselli Pasta og ærter
Spaghetti alle vongole scappateSpaghetti med flygtede muslinger
Parmigiana di melanzaneOvnret med ost, tomat og auberginer
Vermicelli al sugo di polpiTynde spaghetti med blæksprutte
Penne all'arrabbiata Vrede pasta-pinde

Vinen

Man mener, det var grækerne, der introducerede vinsstokkene på øen, og et vigtigt arkæologisk fund af et bæger - La Coppa di Nestore" tages som bevis for den påstand.

På bægeret er der en indskrift, der hylder den lokale vin.

Vingården Cantina di Pietratorcia ligger ved Forio på Ischia's vestlige side.

Gården har 7 hektar vinmarker, og forsøger at bevare øens gamle vin-traditioner.

Kælderen er nyrestaureret, og her kan vinene smages sammen med specialiteter som "Brød og tomater" fra øen.


Copyright © 2001-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano