Ferie-trafik

Marts 2015
OBS!
Pas på ZTL-skilte og husk,
at trafik-bøderne nu kommer til Danmark

Kort over ZTL-zonen i Milano >> -/- Kort over ZTL-zonen i Firenze >>

Bøde = Multa
Der skal trækkes billet, når du kører ind på motorveje og ringveje.
Glemmer du det, eller taber du billetten undervejs, så betaler du bøde + afgift fra motorvejens begyndelse...

Artikel fra januar 2008
Bøderne kommer nu til Danmark!
Det har i mange år været nærmest normalt, at man kunne se stort på eventuelle parkeringsbøder, der blev klistret på en bil med danske nummerplader, når den holdt ulovligt parkeret i Rom, Firenze eller Napoli.
Men det er slut nu!
I de seneste måneder af 2007 modtog www.italy.dk flere mail fra danskere, der i postkassen havde mødt et ubehageligt brev med tilhørende bankoplysninger for at betale en parkeringsbøde eller en bøde for at have kørt i et "trafik-begrænset by-område" - ZTL - i Italien.

Moderne teknologi har åbenbart også gjort de italienske myndigheder i stand til at finde frem til "synderne" og forsøge at få pengene i kassen.

En enkelt familie fik fire bøder, der sammenlagt løb op på en ekstra ferieregning på over 3.000 danske kroner - og bøderne ville blive fordoblet, hvis de ikke blev betalt indenfor 60 dage efter brevets dato.

Familien havde flere gange kørt i udkanten af centrum af Firenze, og nummerpladen var hver gang blevet fotograferet af de opstillede videokameraer.

Italienerne klager i stor stil over deres trafikbøder, og får ind imellem ret.
Naturligvis har danskere samme mulighed, men det kan næppe betale sig, hvis man også skal betale gebyrer for oversættelse til de italienske myndigheder.

Så hold øjnene åbne - eller endnu bedre:

Stil bilen på en overvåget parkeringsplads i de store byers udkant eller ved hotellet og brug offentlige transportmidler!


OBS!!!
PÅS PÅ ZTL = Zona di Traffico Limitato!!!

Ofte må kun biler med speciel tilladelse køre i disse centrale byzoner i dagtimerne på hverdage.
Nogle gange skal man igennem en halv roman for at se, hvornår og for hvem trafikken er forbudt - så regn som hovedregel med, at det er forbudt at køre ind i ZTL-zoner.
Her er der f.eks. begrænset trafik mellem 8 morgen og 8 aften.

Flere og flere både større og mindre italienske byer indfører "ZTL-zoner" i disse år.
Normalt kan man finde informationer også på engelsk på de kommunale hjemmesider (SØGEORD: bynavn + comune)

Blandt byer med større "ZTL-zoner" er for eksempel Bologna, Firenze >>, Milano >>, Siena, Arezzo, Rom, Verona og Pisa.

Tilladelse med hotelreservation
Nogle steder er det tilladt at køre ind til et hotel, man har reserveret til - det kræver at man har sin reservering klar - men denne tilladelse betyder ikke, at man må køre rundt i byen, men kun til og fra hotel.
Du skal bede dit hotel sende dig tilladelsen via email eller fax, og normalt skal du bede dem om på byens web at registrere din nummerplade, så du ikke modtager en bøde med posten.

Bødepriser 2010
Parkeringsbøder
: fra 36 euro - blokerer parkeringen traffikken, eller har du parkeret på fortovet kan bøden blive op til fire gange dyrere!
Manglende sikkerhedssele og ulovlig overhaling: 78 euro
Tale i mobil under kørslen: fra 155 euro
Promillegrænse er også i Italien 0,5 - og 0 for visse katagorier >>
Uden styrthjem: Bøde og beslaglæggelse i 2 mdr. af køretøjet!

BETALE ELLER EJ!

Helle Brasch, der er jurist ved FDM udtalte i et interview i Amtsavisen den 30. marts 2008 >>:

De fleste bøder, som FDM har kendskab til via medlemmerne, er fartbøder eller bøder for overtrædelse af reglerne om trafikfrie zoner.

- Så lad være med at tro på hotellernes forsikringer om, at man som gæst godt må køre ind alligevel, råder hun og tilføjer, at det også er en god idé at tjekke, om bøden er tildelt i den periode, man har lejet bilen, eller om man overhovedet har været det pågældende sted.

Får man tilsendt en bøde fra Italien, er de som regel forsynet med en hjemmeside-adresse, hvor man med bødens registreringsnummer kan søge dokumentation for den overtrædelse, man har fået bøden for.

- Man kan ikke strafforfølges i Danmark for en færdselsovertrædelse begået i udlandet, bortset fra i de nordiske lande. Ikke endnu i hvert fald.

- Jeg ved, at der i EU arbejdes med spørgsmålet. Om en ubetalt færdselsbøde kan give problemer ved senere rejser til det pågældende land, f.eks. hvis man vil leje bil, kender vi ikke eksempler på. Men det er da bestemt noget, man skal overveje.

- FDM yder juridisk hjælp til medlemmer for bøder fået i udlandet, mens de har været medlem. Mig bekendt findes intet officielt forbrugernævn for netop disse problemer, siger Helle Brasch.

-syl

Retur til
På motorvejen -
kør som italienerne! <<

Artikler
Brugsanvisning
til Autogrill >>


Transport
i Italien >>

OBS!!!
Ecopass obligatorisk
i Milanos centrum >>

Købes i kiosker

P-pladsernes farver

Også parkeringspladsernes
farve kan betyde noget.
For eksempel er parkering i store områder af Milano forbeholdt kvarterets indbyggere ved de påmalede gule streger, mens "gæster" kun må parkere ved de blå streger.

Video-overvågning
af lyskryds

Mange steder er lyskryds overvårget med videokameraer, der fotograferer bilister, der kører over for rødt.
Andre kameraer fotografer private biler, der kører i vejbaner, der er forbeholdt offentlig transport og varetransport.


Copyright © 2008-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>