Fodbold

2006 - 2012

Bookmark and Share
Juventus indvolveret i pinlig dommerskandale:
Valgte selv dommerne til de vigtigste kampe!


2005-2006: To pokaler til ét mesterskab >>

Maj 2012: Juventus er mestre - men er det mesterskab nummer 28 eller nummer 30? >>Juventus direktøren
Luciano Moggi


Juventus vandt mesterskab nummer 29 den 14. maj 2006.
Som en konsekvens af dommerskandalen blev klubben frataget mesterskabet, der i stedet gik til Inter >>. Det samme skete med mesterskabet 2004-2005, og i 2006-2007 spillede holdet i Serie B.

De 2 stjerner over logo´et betyder, at Juventus har vundet mesterskabet 20 eller flere gange.Artikel fra maj 2006
Telefonsamtaler mellem Juventus-direktøren Luciano Moggi og højststående funktionærer i det italienske fodboldforbund, FIGC, har afsløret, at den magtfulde Moggi nærmest kunne bestille dommere til Juventus´ kampe som han havde lyst til.

De båndende optagelser er i de seneste dage blevet offentliggjort, og mange mere end antyder nu at Juventus har "købt" sig til det 28. nationale mesterskab i 2004-2005.

Fodboldforbundets præsident trådt tilbage

FIGC præsidenten Franco Carraro har indgivet sin afskedsbegæring i kølvandet på skandalen, og det samme forventes Luciano Moggi at gøre i Torino onsdag den 10. maj.
(Hele Juventus´ ledelse er trådt tilbage i kølvandet på dommerskandalen. 14.5., red.)Skandalen er dog langt fra rullet helt op

Også FIGC's vicepræsident, Innocenzo Mazzini, og en administrerende direktør i Juventus - Antonio Giraudo - er blevet aflyttede, og undersøgelsesdommerne i Napoli, der har rejst anklagerne oplyser, at over 30 personer og 20 kampe i sæsonen 2004-2005 er i søgelyset.

- En ormegård, har én af dommerne kaldt fodbold-miljøet i Italien.


Omdiskuteret fodbold-boss


Luciano Moggi har været blandt ledertoppen i Juventus i 12 år.

Sammen med sønnen er han kendt for at få sin del af kagen, når de kendte fodboldspillere skifter klub, og
millionerne ruller.

Det er almindeligt kendt, at Moggi og sønnen Alessandro i kraft af farens position i Juventus er "dytige" til at "overtale" spillere til at vælge dem som agenter i de forgyldte spillerhandler.

Alessandro Moggi bestyrer firmaet Gea World, der har over 200 fodboldspiller i "stalden" - og ganske pudsigt har firmaet i disse dage meddelt, at det lukker i slutningen af juni.


En forklaring på mange "underlige" kendelser?


I Moggis tid har Juventus vundet mesterskabet seks gange, og annulerede mål, uforståelige dommerkendelser og scoringer udenfor ordinær spilletid har været et tilbagevende fænomen i klubbens kampe de seneste år.

Til stor frustration for de andre fodboldklubbers fans og også for de mange tv- eksperter, der ofte har haft orverordentligt vanskeligt ved at sluge dommerens venligheder overfor "den gamle dame", som Juventus kaldes.

"Den gamle dame" har nu fået nogle pletter på sit ry, som vanskeligt kan vaskes væk, og som i sidste ende rent sportsligt kan betyde store bøder og fratagelse af point, men som også kan få strafferetslige konsekvenser.

-syl


Copyright © 2006-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano