Maj - Juni 2012

Bookmark and Share
Juventus årets fodboldmestre
- men har de vundet 28 eller 30 italienske mesterskaber?

Juni 2012 "30 mesterskaber på banen"
- et forslag til at undgå den polemik, der ville følge med, hvis Juventus satte tre stjerner for 30 mesterskaber på trøjen i næste sæson. Klubben har på skrivebordet fået frataget to mesterskaber...


Juventes vandt det italienske fodboldmesterskab 2011-2012 i Trieste, hvor de søndag den 6. maj spillede mod Cagliari fra Sardinien, der som straf spillede på udebane.

Mesterskabet kom i hus før sæsonafslutning fordi Inter slog Milan 4-2 i det milanesiske lokalopgør samme aften.

Det siges at nu afdøde Gianni Agnelli >> havde som mål, at Juventus skulle have tre stjerne på trøjen inden Milano fik to stjerner...

AC Milan og FC Inter har begge vundet mesterskabet 18 gange.

Den komplette liste over italienske fodboldmesterskaber >>

Maj 2012:
Hardcore Juventus tifosi havde allerede før søndagens kamp mod Cagliari i Trieste forberedt sejrsflag med tallet 30 og tre stjerner.

Italienske hold får lov til at sætte en stjerne på trøjen, når de har vundet ti nationale mesterskaber, og ingen kan få "de pukkelryggede" - som Juventus-fans kaldes - til at acceptere, at mesterskaberne i de officielle lister "kun" er 28.Indtil i dag var der "kun" to stjerner på Juventus´ trøjer...


Juventus led nemlig den tort - i følge sine tifosi - at bliver frataget de seneste mesterskaber i 2004-2005 og i 2005-2006 som følge af korruptionsskandalen "Calciopoli >>.
Holdet blev dengang også forvist til Serie B på grund af skandalen.

På fodboldforbundets officielle liste er mesterskaberne altså kun 28, og dermed stadig kun ret til to stjerner. Men det er både fans, spillere og lederne i Juventus fløjtende ligeglade med.

Denne blog er overhovedet ikke i tvivl:

http://ilbianconeronews.blogspot.it/

Alessandro Del Piero - anføreren, der som 37-årig angiveligt modvilligt forlader Juventus efter denne sæson - er heller ikke i tvivl:

- Mine mesterskaber? Det er 8. gang, jeg fester. Det er jeg ikke i tvivl om, udtalte han til medierne efter kampen.

Også direktøren for Juventus Beppe Marotta var katagorisk.
- Det er absolut mesterskab nummer 30. Det står på de flasker Champagne vi har åbnet for at feste, for 30 er det vi har vundet.

Juventus præsidenten Andrea Agnelli (søn af Umberto Agnelli) lover en overraskelse på næste sæsons trøjer, og også for ham er der ingen tvivl om, at 2011-2012 er klubbens mesterskab nummer 30.

Fodboldforeningen Federcalcio er dog ikke af den mening, og slaget om den tredje stjerne er derfor langt fra afsluttet.

-syl

Retur til
Juventus <<


Retur til
Sport <<

Juventus´ nye
stadion i Torino >>


2006:
To mesterskabs-
pokaler >>
op /\


Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>