Folkesjælen

2002

Jamen, kan de ikke nationalsangen?

Ingen regel uden undtagelse

Her er miraklet:

En italiensk mand, der selv stryger - også mine skjorter!Artikel fra juni 2002

Italienske fodboldspillere synger bare ikke med, når "Fratelli d'Italia" skyller ud over alverdens fodboldbaner.

Hver eneste gang før, under og efter internationale sports-begivenheder kommenteres denne mangel på nationalfølelse og medvirken.Op til dette VM forsøgte de to største italienske dagblade eller at råde bod på italienernes generelle mangel til kendskab til teksten i deres nationale hymne.
Corriere della Sera og La Rebubblica lagde simpelthen en CD med i avisen op til nationaldagen for republikkens fødsel den 2. juni.

Maskulin gen-fejl

Der er med andre ord ingen undskyldning for at fodboldspillerne er stumme.
Men jeg har min helt egen teori om, hvorfor de ikke synger med - bortset fra, at jeg personligt tvivler på, at de overhovedet kan teksten.
Italienske mænd er nemlig i endnu mere udpræget grad en danske mænd ofre for den kønsbestemte gen-fejl, der gør det umuligt for dem at gøre mere end højst èn ting af gangen.
Og selv om kommentatorer, pyskologer og andre kommenterer den manglende sang, er der i grunden ingen, der direkte bebrejder spillerne.
Kritikkerne (mænd!) ved jo godt, at det er umuligt at koncentrere sig både om en kamp, der skal til at begynde, og om teksten på en sang.

Andre italienske gen-fejl

Italienske mænd er også ofre for andre - efter min beskedne mening - genetiske fejl eller manipulationer.

Italienske mænd KAN for eksempel ikke stryge, og deres hjerne går i baglås ved synet af brugsvejledningen til en vaskemaskine.
Det er grunden til, at de få udeboende single-mænd stadig bringer vasketøj hjem til mor eller bruger et af de mange vaskerier.
Der er faktisk et vaskeri (nej, ikke møntvask, men med betjening) for hver 2.300 indbygger i Italien.

Burde konsultere producenter af mobil-telefoner


Jeg er sikker på, at vaskemaskine- og strygejernsfabrikanter burde konsultere producenterne af mobiltelefoner for at lære at lave brugsanvisninger, der ikke får italienske mænd til at tilte.

Italienske mænd har nemlig ingen problemer med at betjene mobiler og pc'er og alle andre tekniske indretninger.
Måske er problemet, at italienske mænd elsker komplicerede brugsanvisninger, og derfor tilter overfor simple instruktioner.

Eller ændre Mamma's gener...

Eller måske er grunden, at italienske Mamma'er og hustruer gennem generationer har ændret mændenes gener ved at fortsætte med at vaske og stryge!
Mamma >>

Snyder Mamma?

Eller også snyder Mamma for at holde fast ved sit italienske image som den alt-opofrende.
Måske er det i virkeligheden Mamma'erne, der er vaskeriernes største kunder og afleverer sønnernes tøj til vask og strygning.

-syl


Copyright © 2002-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano