Sundhed

2007

Bookmark and Share
Fra skudoffer til anklaget:
Afpresning eller pengegaver fra tilfredse patienter?Alle italienerne er omfattet af den offentlige sygesikring - og illegale immigranter afvises heller ikke ved hospitalerne.

I princippet er sundhed gratis, men italienerne betaler for eksempel en receptafgift og også ekstra for konsultationer hos speciallæger.Lange ventelister til hospitaler og speciallæger har skabt et lukreativt parallelt privat sundhedssystem, hvor mange læger og klinikker er godkendt af det offentlige system.

Offentligt ansatte læger må i Italien også have deres egen privat-praksis.

Artikel fra marts 2007

Den 20. november blev overlægen Edoardo Austoni skudt ned.
Da han forlader privatklinikken i sin Porsche Carrera venter en mand på en scooter på ham.

10 skud bliver affyrret:
Fire ender i bildøren, én i bilen, men fem rammer lægen, der med skudsår i hofte, åndled og ben bliver indlagt og opereret.Politiet retter efterforskningen både overlægens egne private forretninger, man taler om et muligt jalousi-opgør, men politiet kontrollerer også Austonis journaler, hvis han nu skulle have haft utilfredse patienter.

Dér tager sagen en drejning, da man opdager noter med rødt i nogle journaler.

Det drejer sig om patienter, som overlægen personligt vil operere og som går "uden om" de normale ventelister.

Politiet taler med 50 patienter og finder ud af, at mindst 16 har betalt ekstra under bordet for at sikre sig en hurtig operation udført af overlægen selv.

Austoni er nemlig en internationalt berømt kirurg med speciale i urulogi, og udfører blandt andet operationer på patienter med prostatakræft.

- Det er helt normalt, og jeg gjorde det gerne, fortalte en af de patienter, der avde betalt, mens andre indrømmede, at de følte sig tvunget til at betale lægen for at sikre sig den bedste og hurtigste behandling.

- Jeg betalte, men ved faktisk ikke, om det var Austoni, der opererede mig, har en anden patient fortalt.

Den 18. marts blev Austoni arresteret og han er nu i husarrest, anklaget for at have afpresset mindst 16 patienter til at betale ham mellem 400 og 4000 euro for at komme forrest i operationskøen.

Den 20. marts var Austoni til afhøring:

- Pengene? Doneringer fra taknemmlige patienter, lød forsvaret fra Austoni, der pure nægter at have afpresset nogen af sine patienter.

-syl

Retur til
Sundhed <<


Artikler
Beskidte hospitaler >>

Flere skandaler i 2007
Marts 2007
Paparazzi-skandalen
Regeringens talsmand fotograferet med transvestit >>

 

Copyright © 2007-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano