Folkesjælen

Januar 2007
Bookmark and Share
2006: 10 begivenheder,
der gjorde indtryk på italienerne


Nyheds Top 10
for 2006


1: Tommaso - Tommy - Onofrio på 17 måneder blev bortført fra sit hjem tæt ved Parma den 2. marts 2006 og en måned senere fundet død.2: Italien bliver verdensmestre i fodbold >>

3: Krigen i Libanon i juli og august

4: Tre italienske soldater dør i Nassirya i Irak den 27. april

5: Parlamentsvalget den 9. og 10. april >>

6: Henrettelsen af Saddam Hussein i december

7:
Prinsen Vittorio Emanuele arrresteres, anklaget blandt andet for at udnyttet prostituterede >>


8: De muslimske protester mod pave Benedettos >> tale i Ratisbona i september >>

9: Jordskælvet i Indonesien i maj

10: Folkeafstemning i juni, hvor 61,3% stemmer imod en ændring af grundloven

Artikel fra januar 2007

Bortførelsen og mordet på den 17 måneder gamle Tommy i begyndelsen af 2006 var den begivenhed, der gjorde mest indtryk på italienerne i det forgangne år.


Istituttet Piepoli >> undersøgte uge for uge i 2006, hvilke begivenheder, der havde gjort størst indtryk på italienerne, og resultatet er ikke uden overraskelser.

Tommy-tragedien overskyggede ikke bare den traditionelle - og dybest set også efterhånden rituelle - San Remo Festival >>, det ugelange italienske Melodi Grand Prix, men også tv-duellerne mellem Prodi og Berlusconi i valgkampen >>, der i følge undersøgelsen efterlod mindre aftryk på italienernes hukommelse.
Det kan dog ikke overraske nogle, at italienernes verdensmesterskab i fodbold >> kommer ind på en klar andenplads, men de Olympiske Vinterlege i Torino >> allerede er på vej ind i glemslen.

Undersøgelsen viser, at mens 62% af de adspurgte nævner Tommy-tragedien, så huskes store politiske begivenheder som tv-duellerne mellem Berlusconi og Prodi, valget af en den nye italienske præsident >>, samt forhandlingerne om finansloven >> kun af mellem 20 og 25% af italienerne, når man undtager valgperioden, hvor 44% nævner valgkampen som den nyhed, de husker.

Italienerne bliver også specielt påvirket af historier om krig.
57% nævnede de tre døde soldater i Nassirya i april før valgkampen og også krigen i juli og august i Libanon fik stor opmærksomhed.

Polemikken omkring Pave Benedettos udtalelser >> om muhammedanerne i Ratisbona, arrestationen af den italienske prins Vittorio Emaniele >> og Saddams henrettelse sidder fast i italienernes hukommelse.


-syl

Retur til
Folkesjælen <<


Copyright © 2007-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano