Økonomi
Januar 2015

Bookmark and Share
Hav kontanter klar - kun én ud af ti transaktioner foregår med kreditkort i Italien

2012:
I 2010 faldt antallet af kreditkort i Italien med 3,3%, mens antallet af debitkort voksede med 9,2%.
I 2010 blev der handlet med kredit- og debitkort for 653 mill. euro i Italien.
I 2010 brugte en indbygger i Italien i gennemsnit et betalingskort 64 gang mod et europæisk gennemsnit på 160. Gennemsnits-europæeren betalte i 2010 med kort for 4.900 euro - italieneren kun for 2.900 euro.


- Med elektronisk betaling kunne vi spare mellem 75 og 80 millioner euro hvert år, forklarede det italienske postvæsens marketingchef Marco Siracusano den 2. juli til avisen "Corriere della Sera".

Så meget koster transport og beskyttelse af kontanterne det italienske postvæsen.De italienske banker skønner, at det totalt koster landet 15 milliarder euro at bestyre sedler og mønter.

Artikel fra juli 2007
Kun 926.000 ud af 1,6 millioner italienske forretninger har det elektroniske apperat, der gør en handel med kreditkort mulig.- accepteret overalt - undtagen i Italien!

Og en del af de butikker og restauranter, der har apparatet, værger sig kraftigt ved at bruge det:Det er derfor sandsynligvis ikke fordi din kredit er udløbet, at strandbaren ikke vil tage dit kort, men fordi ejeren med vilje trykker forkert, så du er tvunget til at betale kontakt, og han til gengæld slipper for at betale den forhadte provision til kreditkort-firmaerne.

Modviljen mod kreditkort betyder, at Italien halter voldsomt bagud i forhold til resten af Europa.

Kun én ud af ti transaktioner i Italien foregår elektronisk, og 50% af alle de kreditkort, der ligger i italienske punge, bliver aldrig brugt.

Med andre ord:
Hav altid en nødbeholdning af kontanter med,
når du er på shopping eller bare på vej i Italien!

-syl

Retur til
Økonomi <<


Retur til
Turist >>

Artikel:
Tips mod lommetyve >>

Folkesjælen:
Det regnes stadig for noget nær en fornærmelse, hvis man ønsker at betale med kort på barer og i kiosker i Italien.

Drikkepenge forsvinder
Betaler du restauranten med kort, så skriv ikke drikkepenge på kortet - så snupper ejeren dem ofte i stedet for at give dem til din venlige tjener...


Copyright © 2007-2015. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano