Den katolske kirke

Maj 2011
Bookmark and Share

Den katolske kirkes kamp om sjælene:
71 år efter Gramscis død gør kirken krav på hans sjæl

Kommentar af
Charlotte Sylvestersen


Den katolske kirke holder sig end ikke tilbage for at kræve din sjæl når du er død.
Heller ikke efter 71 år...

Det sætter vores religion lidt i perspektiv, når man som dansker mener, at andres religioner (se omskæring og tørklæder) hænger fast i middelalderlige principper.


Almindelige "kultur-kristne" har som hovedregel i dag ingen ide om, hvor dybt reaktionær og middelalderlig den officielle katolske kirke stadig er i dag.

Tænk blot på, at præster, nonner og munke forbydes at have et naturligt seksualliv.

...at enhver form for prævention er forbudt - også når det beskytter mod sygdomme...

...at den katolske kirke stadig gør kvinder til helgener, hvis de er kræftramte og gravide vælger at sige nej til abort og siden nej til behandling.


Døde katolske heltinder

En moderne helgenhistorie:
Giovanna Maria Beretta fra den lille by Magenta udenfor Milano blev i 2004 helgenkåret. Hun døde som 39-årig den 28. april 1962 i forbindelse med fødslen af sit fjerde barn. Allerede tidligt i Giovanna graviditet var der opstået problemer, men Giovanna, der selv var børnelæge, ville ikke abortere, selv om det kunne redde hendes liv. “En fantastisk kvinde, der elskede livet, en eksemplarisk hustru, mor og læge, der ofrede sit liv for ikke at håne mysteriet omkring livets værdighed", lød kardinal Carlo Maria Martinis beskrivelse af Giovanna, da hun i 1994 blev saligkåret.


Læs kommentaren
Den katolske
fundamentalisme >>

Artikel fra 2008
Antonio Gramsci var en af det italienske kommunistpartis grundlæggere, og døde under det fascitiske diktatur i 1937.

Dengang som i dag anses det at bekende sig til kommunismen som noget nær kætteri mod den katolske tro og kirke.Alligevel ønsker den katolske kirke nu 71 år efter kommunistens død at få fingrene i Gramscis sjæl.

Pave Pio 11. (1857-1939) om kommunismen:
Kommunismen er gennemført ond og ingen,
der vil frelse den kristne civilisation må
samarbejde med denne.

Under en pressekonferenze i Rom - kirken præsenterede et katalog med en ny kollektion af helgenkort! - meddelte den pensionerede præst Monsignor Luigi De Magistris, at han var overbevist om, at Gramsci var konverteret på sit dødsleje, og endog skulle have sagt ja til sakramentet med at "den sidste olie".

- Gramsci havde på sin sygestue billeder af Santa Teresa og Jesusbarnet, oplyste De Magistris, som om man nogen steder i Italien kan komme udenom kors og helgenbilleder på sygehuse, plejehjem og andre offentlige institutioner.

Den pensionerede præst kunne også fortælle at Gramsci på sit sygeleje var blevet fornærmet over, at nonnerne ikke lod ham kysse helgenbilleder af Jesusbarnet lige som det andre patienter gjorde under nonnernes rundgang på stuerne.

Magistris påstande har straks skabt debat.

Filosoffen og formanden for Gramsci Fonden Giuseppe Vacca udtaler at "både de mange offentliggjorte og alle andre kendte dokumenter fra og om Gramscis sidste timer ikke taler om en religiøs konvertering" i sidste øjeblik.

Vacca fortæller videre, at Gramsci i et brev til broderen Carlo skriver, at han ønsker at blive kremeret - en praksis der dengang var uhørt for katolikker.

Der findes også breve fra Gramscis svigerinde, hvor hun detaljeret og meget følelsesladet beskriver hans sidste dage. Der står heller intet i disse om at Gramsci har ændret holdning til kirken.

Det er ikke første gang i nyere tid, at den katolske kirke forsøger at tvinge de "fortabte får" tilbage i folden posthumt.

Forfatteren og journalisten Oriana Fallaci, der døde af kræft i 2006 førte i de seneste måneder af sit liv mange samtaler med biskop Fisichella.


Fallaci var erklæret ateist, men alligevel kunne biskoppen efter hendes død ikke dy sig for at udtale:

- Oriana konfronterede sig som ikke-troende med døden på en menneskelig måde, men hun ønskede, at en præst holdt hende i hånden.

-syl

Retur til
Kirken <<


Artikler

Katolsk fundamentalisme >>

Er Simpsons katolikker >>

Antonio Gramsci


Nationalhelten
hadede kirken:

Giuseppe Garibaldi har
fået æren for at have
samlet det moderne Italien.

Han kaldte paven for
"en kubikmeter lort"
og opkaldte sit æsel
efter Pave Pio den 9.

Garibaldi frabad sig også på det kraftigste i sit testamente tilstedeværelsen af en
præst på dødslejet:

- Jeg, der er ved min fulde
fornuft, erklærer,
at jeg på ingen måde
vil acceptere at en præst
- en person jeg opfatter som en fjende af den menneskelige art
og specielt Italiens fjende
- giver mig den sidste olie....

Giuseppe Garibaldi >>

Copyright © 2000 - 2011 Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>