Uddannelse

2004

Bookmark and Share

2004:
Eksamenstid - bare man kunne bruge mobilen...

Undersøgelsen er lavet af
Cream Magazine og hjemmesiden
www.matura.it >>
blandt 6.348 studerende.Artikel fra juni 2004
Også italienske studenter springer ud sidst i juni - hernede går man til eksamen i "modenhed" - studentereksamen hedder nemlig "maturitá" på italiensk, og med den i baglommen må man kalde sig "Diplomato".

- Titler er nemlig vigtige i Italien, hvad du kan læse her om doktor-titlerne >>.Internet er den bedste rådgiver og universitetet er målet
81 procent erklærer, at de ikke før eksamen følte sig helt klar til at klare strabadserne.

60 % erklærer, at de ikke vil bruge deres mobil-telefon under de skriftlige eksaminer, men kun 11 % siger, de vil lade være af moralske grunde (46 % mener er nervøse for at blive bortviste - og dermed skulle gå et år om, mens 14 % er villige til at løbe risikoen...)

Nogle fag er også i Italien bedre at gå til eksamen i end andre: 31% foretrækker faget italiensk, 18 % matematik, fremmedsprog 22 %.

Lærerne bliver nok skuffede over at høre, at kun 7 % af de studerende mener, læreren er den bedste rådgiver op til eksamen.


11 % får mest hjælp fra forældrene, 18 % fra venner eller klassekammerater, mens hele 27 % udnævner internet til at være den bedste hjælp til at forberede sig på eksamenen.

Hele 63 % erklærer at næste sop efter studenereksamen er at indskrive sig på universitetet, men 21 % vil finde sig et job hurtigst muligt, og kun 16 % vil puste ud og tænke over hvad fremtiden skal handle om.


-syl

Retur til
Uddannelse <<


Retur til Fakta <<

Link
Matura.it >>

Copyright © 2000-2011. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano