Religion

Februar 2013

Bookmark and Share
2010 Paven og kondomerne 2:
...kan tillades i særtilfælde, f.eks. for at opfylde "den ægteskabelige pligt"
11.2.2013: Paven meddeler at han går af den 28. februar >>

Paven i Afrika
Pave Benedikt 16.´s niende udlandsrejse gik til Camerun og Angola i Afrika fra den 17. til den 24. marts 2009.


I flyet tog Paven for første gang ordet "præservativ" i sin mund -
for at fastholde kirkens tese om af, at afholdenhed er den eneste måde at bekæmpe hiv-smitten på.

Udtalelsen kom i Europa til at overskygge den ellers overvældende modtagelse af Paven i Afrika.

Mens millioner af afrikanere ventede i timer i solen for at deltage i Pavens møder og messer, skændtes bla. Frankrig og Vatikanet voldsomt over kirkens stædige nej til præservativer.

Artikel fra november 2010
Nyheden gik verden rundt søndag den 20. november:
Pave Benedikt den 16. udtaler i en ny interviewbog af den tyske journalist Peter Seewald (Titel: Lice del mondo - Verdens lys), at brugen af kondomer kan retfærdiggøres i enkelte tilfælde.

Paven uddyber derefter med et eksempel, hvor en prostituerets brug af kondom kan være et første skridt på vejen en maralisering, en forståelse af, at ikke alt er tilladt.

Men Paven skynder sig derefter at tilføje, at brugen af præservativer ikke er den ægte måde at bekæmpe for eksempel udbredelsen af HIV-virus på.Et andet eksempel på, hvornår anvendelsen af kondomer kunne være tilladt kommer fra Milanos tidligere kardinal og ærkebiskop Martini, der får nogle år siden vakte opsigt med en udtalelse om, at det for katolikker burde være tilladt at bruge kondom for eksempel i et ægteskab, hvor "den ene er HIV-positiv, og den anden jo ægtefælle ikke kan afvise at udføre de ægteskabelige pliger".

Samme holdning har Milanos nuværende kardinal Tettamanzi:
"Når en kvinde bliver tvunget til den ægteskabelige akt af en HIV-smittet man kunne man forestiller sig at hun krævede at manden brugte et præservativ".

Benedikts forgænger Johannes Paul II >> var katagorisk i sin afvisning af kondomer.
I 1981 skrev han, at"enhver aktion, der forhindrer forplantningen, er uærlig".

Burkaer, pædofili og kvindelige præster
I Interviewbogen kan man også læse, at Benedikt 16. finder det helt i orden at muslimer har deres moskeer og at han ikke finder nogen grund til at lave et generelt forbud mod burkaer.

Benedikt 16. udtaler også at han har været chokeret over de mange pædofilisager, der har ramt den katolske kirke de seneste år.

Pave benedikt 16.
afviser stadig katagoriske at give kvinder lov til at blive præster:

" Herren har givet kirken en form. At følge den er lydighed, måske i vore dage den alvorligste form for lydighed", lyder Pavens argument for at bevare den katolske kirkes forbud mod kvindelige præster.

-syl


Copyright © 2001-2013. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano