Familieliv

2009
Bookmark and Share
Arvestrid i Agnelli-familien
Marts 2010:
Margherita har tabt! Hendes sag er nu afvist af retsvæsenet.

Margherita Agnelli
er født i 1955 og
Gianni Agnellis >>
eneste datter

Margheritas eneste bror Edoardo begik selvmord ved at springe ud fra en bro i 2000.

Kold luft i familien
Det er helt usædvanligt at Agnelli-familien på den måde vasker snavsetøj i offentlighed.

Specielt er kvinderne i familien - med undtagelse af Gianni Agnellis nyligt afdøde søster Susanna - faktisk kendte for at holde en utrolig lav profil, og for i hvert fald ALDRIG at blande sig i familiens økonomiske aktiviteter.

Der er derfor kold luft i dag mellem mor Marella og datter Margherita, ligesom de to "unge løver" og arvinger i Agnelli-imperiet" - Margheritas sønner John og Lapo Elkann siges at holde afstand til moren, der har brudt det tabu at stille sig op i pressen og tale om familiens interne affærer.

8 børn
Sønnerne John og Lapo samt datteren Ginevra er fra ægteskabet med den franske forfatter og journalist Alain Elkann.
Derudover har Margherita 5 andre børn - Pietro, Sofia, Maria, Anna og Tatiana - med sin nuværvende mand Serge de Pahlen, der blev fyret efter at have arbejdet for Fiat i 22 år i 2004.

Moderen og Gianni Agnellis enke Marella er født i 1927, og stammer fra en adelige familie fra Napoli.

Agnelli-klanen er i dag en flok på omkring 200 mennesker, hvor langt de fleste stadig på en eller anden måde er indvolveret i familiefirmaerne med Fiat-koncernen i front.

Artikel fra 2009
1,4 milliard euro i skattevæsenets søgelys.

Fiat-kongen Gianni Agnelli døde i 2003, og i 2004 blev hans enke Marella og den eneste datter Margherita tilsyneladende enige om hvordan arven skulle fordeles.Den aftale om fordelingen af arven fortryder Margherita Agnelli de Pahlen (som de fleste Agnelli-børn har også hun giftet sig til en adelstitel).

Margherits beder derfor retten i Torino om at få aftalen annulleret allerede i 2005.

Og ydermere fortæller Margherita Agnelli til alles store overraskelse - og helt usædvanligt for Agnelli-familiens kvinder - pressen om sine problemer i foråret 2007.

Margherita udtalte sig dengang temmeligt diplomatisk om, at hun ikke havde henvendt sig til retten for at se papirerne fordi hun var utilfreds med de advokater, der har håndteret arvesagen.

Men der er ingen tvivl om, at Margherita føler sig ikke bare snydt, men også manipuleret af advokaterne og andre rådgivere.

Advokaterne er primlært tre herrer, der i årtier arbejdede tæt sammen med Gianni Agnelli - Gianluigi Gabetti, Franzo Grande Stevens og Siegfried Maron.

Margherita Agnelli har for eksempelt udtalt, at hun aldrig har set hele testamentet fra faderen eller en samlet oversigt over faderens aktiver.

Nu er det italienske skattevæsen gået ind i sagen, for nogle af de aktiver, det drejer sig om befinder sig tilsyneladende på konti i Schweiz, i Lichtenstein, i Luxembourg og i oversøiske skattely.

I følge ikke bekræftede oplysninger i det italienske dagblad La Repubblica drejer sagen sig om mindst 1,4 milliard euro, der altså ikke blot er skjult for datteren, men også for det italienske skattevæsen.

Det er faktisk Margherita, der har ledt skattevæsenet på sporet af mindst 15 udenlandske kontoer.

Hun har bedt om at se disse konti i det brev, hvor hun anmelder advokaterne for at skjule oplysninger for hende.


Margherita har også forgæves forsøgt at få en liste over de pengegaver, som advokaterne tilsyneladende har udbetalt til både Margheritas mor og andre kvinder udenom testamentet.

Både Agnellis enke og datteren Margherita har bopæl i Schweiz og kan derfor tage anklagerne om skattesnyd relativt roligt.

Deres advokater derimod risikerer at komme voldsomt i klemme, hvis det som forventet viser sig, at de både har haft kendskab til den skjulte formue og ydermere har manipuleret med testamentet.

Senest har Margherita den 23. august meddelt, at hun sagsøger finansavisen "Milano Finanza" for bagvaskelse, fordi avisen i en leder har skrevet, at hun har overskredet alle grænser for anstændighed ved at have meldt så ærefulde personer som sin egen mor og som advokaterne Grande Stevens og Gambetti for ikke på den bedste måde at have tjent Agnelli-familien.

-syl

Retur til
Folkesjælen <<

Agnelli-artikler

Advokaten
Gianni Agnelli (død 2003) <<

Søster Susanne -
også minister (død 2009) >>


Ferrari-chefen Luca
Cordero de Montezemolo >>


5. generation i Fiat:
Lapo Elkann - trendsetteren >>

Sønner kørt i stilling
Nogle mener, at Margheritas aftale om arven med moderen i 2004 også indeholdt bestemmelsen om, at John og Lapo Elkann skulle køres i stilling som femte generation af ledere af Fiat-imperiet.


Lapo (7.10.77) er Brand Manager for Fiat i dag - hans vilde liv kan du læse om her >>.Broderen John (1.4.76) er vicepræsident i Fiat.
Han lever mere diskret end broderen Lapo, og fulgte familietraditionerne, da han giftede sig med den adelige Lavinia Borromeo i 2004.
Parret har to børn.

Copyright © 2000 - 2012. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>