RIE'S SIDER

Maj 2004


Viden er magtMaleri af
Jørgen Boberg


Rie Boberg bor i Solaio i Toscana samme med sin mand og sin søn.
Hun er olivenbonde, skribent, forfatter og ekspert i at købe italienske huse.


Artikel fra maj 2004

Kunsten at fordumme et folk...


Viden er magt, det ved vi, og derfor er uddannelse så vigtigt for et velfungerende demokrati.

Lige inden venstrefløjsregeringen faldt i Italien og regeringsmagten blev overtaget af højrefløjen med Berlusconi som leder (Maj 2001), havde man med møje og besvær fået vedtaget en ny uddannelseslovgivning.

Ikke et spørgsmål om kultur men om politik

Hvad poderne skal undervises i er nemlig ikke kun et spørgsmål om kultur, men også om politik.Venstrefløjen insisterede bl.a. på at bruge et helt år, nemlig det der svarer til 8. klasse, til at undervise i det 20. århundredes historie.

Den tidligere undervisning var nemlig tilrettelagt så man næsten aldrig nåede frem til dette århundrede, hvor de mange konflikter blev skabt, som stadig dominerer italiensk politik fuldstændig.

Et skridt frem og to tilbage...

Det tog Berlusconis nye regering en uge at stryge den nye undervisningslov, og man var tilbage hvor man startede.

Nu er en ny lov blevet vedtaget, som har skabt stor perpleksitet og for fjerde gang indenfor kort tid går lærerne i strejke.

Ud med Darwin og den industrielle revolution

Jeg skal ikke gøre mig klog på den nye lov, som er stor og kompliceret, men jeg vil da godt lige påpege et par emner, som denne regering ikke synes det er nødvendigt at oplyse sine små borgere og fremtidige vælgere om, nemlig udviklingslæren og den industrielle revolution.

Det er godt nok med Adam og Eva, og hvem har hørt om arbejdere, næh lad os bruge tiden på at studere de enkelte byers våbenskjolde, det er vigtigt.

Rie Boberg
16.05.2004


Copyright © 2004-2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano