RIE'S SIDER


Marts 2004


Tyv tror, hver mand stjælerMaleri af
Jørgen Boberg


Rie Boberg bor i Solaio i Toscana samme med sin mand og sin søn.
Hun er olivenbonde, skribent, forfatter og ekspert i at købe italienske huse.

Artikel fra arts 2004

Vores charmerende men ofte ret uberegnelige præsident, ridder Berlusconi, har i sit sidste udfald vendt sig mod sine egne, nemlig de professionelle politikere - modstandere eller partifæller - det er ikke afgørende.

Budskabet er, at de ikke har bestilt andet end at rage til sig, og alt hvad de ejer, har de stjålet fra folket.

Rie er for én gangs skyld ret enig med Berlusconi....

Ikke at jeg dybest set er uenig.MEN
det forekommer mig, at lige netop Berlusconi måske ikke er den rette til at være moralens vogter.

Helt præcist siger han
" ...der er mange af disse (professionelle politikere) som jeg hører har hus ved havet, hus i bjergene, sejlskib, og når jeg ser det de tjener og det som de også bør betale, så siger jeg til dem, til deres partier:
Men hvordan har de været i stand til at skaffe sig al den ejendom." ....
"De professionelle politikere har aldrig lavet andet i livet end at snakke, og har intet andet foretaget sig end at tage borgernes penge".
" Det er stjålne penge, det er stjålne penge."


Berlusconi selv har (mindst) 7 sommervillaer på Sardinien, en i Bermuda, kæmpe sejlskib, vingård i Toscana og uden tvivl meget mere, men han har ikke stjålet, han har bare været en dygtig forretningsmand, der gik ind i politik, da hans imperium Mediaset var ved at falde fra hinanden ligesom Parmelat og Cirio gør i disse dage.

Han var klogere, han gik ind og lavede spillereglerne om, så de passede ind i det spil han var i færd med at spille, og hans firma har aldrig gået bedre.

Halvt dementi dagen efter

Som en lille krølle på historien kan tilføjes, at han dagen efter sine beskyldninger mod sine politikker-kolleger som sædvanlig trak sine ord tilbage, denne gang dog kun halvt, idet han betonede at beskyldningen kun gjaldt oppositionens politikere.

Rie Boberg
20/02 2004


Copyright © 2003-2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano