Efter
et fyldigt måltid sluttes af med de to sicilianske kaloriebomer. Her
er "cannoli'erne": 
Og her desserten "Cassata":
 |
Rie Boberg bor i Solaio i Toscana samme med sin mand
og sin søn. Hun er olivenbonde, skribent, forfatter og ekspert i at
købe italienske huse. Maleri
af Jørgen Boberg | |
Artikel fra juni 2001
Hvis nu du
var bossernes boss, il capo di tutti i capi, mon ikke du så engang
imellem ville nyde et dusin østers, et par halve hummere skyldet ned med
tår champagne eller en gang russisk kaviar.
Sådan spiser
rigtige bosser bare ikke. Bestiller de champagne og kaviar til cellen
er det kun for at imponere eller fordi det drejer sig om parvenuer i mafiaens
rækker. En rigtig boss spiser fåreost, typisk den sicilianske
fyldt med peber, og fåre- og gedekød.
Et almindeligt måltid, hvad enten det foregår i
cellen eller under pergolaen, indledes med oliven og fåreost, derefter pastaret
for eksempel bestående af korte pasta-typer med aubergine og squash, fulgt
af kastreret lam på grillen med en salat af løg og ansjoser, eventuelt
artiskokker, hvis det er sæson.
Derefter følger salsicci
pølser, panerede grøntsager, fyldte peberfrugter og en god gang
caponata, en siciliansk specialitet bestående af fritterede aubergine og
bladselleri, som er blandet med oliven, kapers og tomat.
Og til afslutning
naturligvis de berømte sicilianske desserter canoli og cassate, begge kaloriebomber
baseret på den friske ricottaost. Dertil den næsten sorte
og meget kraftige sicilianske vin. Der er ikke noget at sige til, at
et af mafiabossernes problemer er overvægt og dårlig lever - men af
dem selv dog betragtet som et mindre problem, i betragtning af, at mange måltider
er sluttet af med afsigelsen af en dødsdom eller to, men altid efter maden:
Andet ville være dårlige manerer. Ciao, ciao Rie Boberg
Solaio Italia |