Turisme

Maj 2014

«Søen er et slør af sølv»
(Lord Byron, Childe Harold's Pilgrimage, 1816)

Trasimeno Søen
Juni 2009:

italy.dk har modtaget mail fra Trasimeno-søen. Også her lever der "falske bævere og oddere - læs mere >>...

Efter Italiens samling i 1860´erne risikerede Trasimeno-søen faktisk at blive udtørret i et gigantisk inddæmnings-projekt, der heldigvis ikke blev til noget.Søens rolige overflade og maleriske små-bjerge med middelalderlandsbyer har inspireret mange kunstnere - fra maleren Perugino >> til forfattere som Byron, Goethe og Stendahl, der foretrak at rejse omkring søen på sine ture mellem Rom og Firenze fremfor rejsen over Siena.


Tiden står stille


Trasimener-søen ligger i et område, hvor der ikke er meget industri, og som tiden synes at være gået ubemærket forbi.

Ved søen ligger småbyerne Castiglione del Lago, Magione, Passignano sul Trasimeno og Tuoro sul Trasimeno.


Hoteller, agriturismo >> (Vingårde, villaer eller landbrug, der har værelser, lejligheder eller campingpladser i alle katagorier) eller campingpladser findes overalt ved søen eller i de bløde bakker omkring den.

Her er ingen foruerening, og livet har sin helt egen afslappede rytme.


Bo hos en dansk familie på agriturismo
"Bella Umbria"
ved Trasimeno-søen >>


Søen ligger midt i Italien og dækker et areal på 128 kvadratkilometer.


Søen er cirka 45 kilometer i diameter og bliver kun seks meter dyb på sit dybeste sted.Der er tre øer i søen:
Isola Maggiore (Den Store ø), Isola Minore (den Mindre ø) og La Polvese.
Kun Isola Maggiore er beboet, og har i dag omkring 100 indbyggereBlonder og broderier

Husene på øen er fra 1400-tallet, og her er man også berømt for sine blonder:
- Pizzo d´Irlanda, som laves med en utrolig tynd tråd.

I dag er der kun ganske få kvinder, der stadig producerer blonderne, men da Markgreve Gugliemi indtroducerede en irlandsk blonde-lærerinde i begyndelsen af 1900-tallet arbejdede 250 personer med øens blonder.

Øen er berømt også for sin åle-suppe - (tegamaccio), og for den romanske kirke Salvatore, hvor Francesco tilbragte faste-perioden i 1211, og hvor helgenen efter sigende stoppede et stormvejr.

Den gotiske kirke San Michele Arcangelo huser et smukt krusifiks og en serie af freskoer.

Søslag og kvindeløb


Den sidste søndag i juli er der søslag på søen, der mindes en episode i 1495, hvor medlemmer af familien Oddi, der var belejret i slottet i Passignano af rivalerne Baglioni og Della Corgna reddede sig ved at flygte til søs.

I dag er det et "slag" mellem byens fire kvarterer. -
Dagen før løber kvinderne i deres "slag".

Drager i lige år

I lige år er der drageflygningsfestival i april og maj i Castiglione del Lago.

I "Oasen" La Valle i San Savino i Magione kommunen kan man lære søen øko-system at kende - lukket mandag - tel 075 84 76 007 og på øen Polvese kan man efter aftale vises rundt - 075 96 59 547.

Tempel-ridderne i Magione >>

I Magione ligger slottet Castello dei Cavalieri di Malta - grundlagt af tempelridderne - først ver det et kloster og siden en fæstning.

Her forsøgte herrerne i Romagna, Marche og Umbrien i 1502 at lave en alliance mod Cesare Borgia, som hævnede sig ved at myrde konspiratorerne under en middag.


Castiglione del Lago

På søens vestlige bred ligger byen, som er et smukt og velbevaret eksempel på en befæstet by i Middelalderen.

Leone Rocca´en blev bygget 1200-tallet af Federico di Svevia som en del at det centrale Italiens forsvarssystemer, og blev betragtet som nærmest uindtageligt.

Borgen er forbundet med Palazzo Ducale, som var bolig for herskerne i området i 1500 og 1600 tallet - familien Della Corgna.

I pladsets første sal er der smukke sale med freskoer af 1500-tals kunstner, bl.a. Nicolo Circignano - kaldet Pomarancio.

Malerierne er mytologiske, samt allegorier over hertug-familens bedrifter - specielt om Ascanio, der var med i slaget mod tyrkerne ved Lepanto.

Ascanio var kendt som et geni med sin spade, og engang kom over 3000 personer fra Rom, Firenze, Siena og Perugia til Castiglione del Lago for at se ham i en duel med en anden adelsmand.

Passignano sul Trasimeno er i dag søens turist-centrum, men har stadig den gamle bydel med rester af bymure og slottet.


Slaget mod Hannibal


Få kilometer fra Passignano findes helligdommen Madonna dei Miracoli - et renæssance-mesterværk, mens byen Tuoro huskes for slaget mod Hannibal den 24 juni 217 før vor tidsregning.

Kartaghineseren Hannibal var kommet over Alperne med sine elefanter og sin hær, og var på vej mod arvefjenden Rom, da han mødte den romerske hær med konsul Caio Flaminio i spidsen.

Dækket af den karakteristiske morgentåge omkring søen ledte Hannibal romerne i en fælde i en dal mellem bakkerne og søen.

15.000 romerske soldater omkom, og den lille flod i området kaldes stadig i dag "Den blodige" - Sanguineto, fordi Hannibal dér dagen efter brændte og begravede de mange faldne soldater.

- I tre dage i træk var floden rød af soldaternes blod!


Musem for slaget - gratis adgang
Parco il Sodo - 075 82 61 42

I Campo del Sole di Tuoro findes et moderne skulptur-museum i fri luft. - Punta Navaccia, hvor 30 kolonner af moderne kunstnere er placeret omkring et bord af kunstneren Pietro Cascella - et moderne Stoneheng
e.

Byerne tæt ved søen:

Samtidig ligger søen tæt ved mange af Italiens spændende byer:

145 kilomter fra Rom >>
120 fra Firenze >>
70 fra Siena >>
20 kilometer fra Perugia >>
42 fra Orvieto >>
40 kilometer fra Arezzo i Toscana.

-syl


Copyright © 2002-2014. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano