Politik - Valg 2006

11. februar 2006

Valg den 9. april 2006

11. februar 2006 blev det italienske parlament opløst, og italienerne skal således til parlamentsvalg den 9. og 10. april 2006.


Italienerne skal til valg
med et nyt valgsystem.


Parlamentet vedtog i efteråret 2005 regeringens forslag om at vende tilbage til det proportionelle system - der alt andet lige tillader partierne - og kun dem - at sammensætte listerne og dermed kontrollere hvem der kommer til at sidde i det nye parlament, der skal regere Italien fra juni 2006.

Læs mere om det nye valgsystem >>


Meningsmåling 2005


En meningsmåling fra Euromedia den 24. november 2005 viser, at de to blokke står næsten lige:
48,6 % til Berlusconi-fløjen, 48,7 % til Unionen.En anden meningsmåling taler dog om 25 %, der ikke ved, hvor de vil sætte deres kryds.

Berlusconi eller ej
Berlusconi stiller tilsyneladende igen op som regeringsleder, men sammenholdet i hans centrum-venstre-koalition er efterhånden temmeligt slidt.

Senest udtalte udtalte parlamentets formand Casini fra midterpartiet UDC den 26. november , at han var træt at at blive holdt for nar af "tryllekunstnere".

Bemærkningen fik lov til "at stå" en enkelt dag, inden Casini meddelte, at den "naturligvis" ikke var møntet på Berlusconi...

750.000 valgplakater

Forza Italia vil plastre Italien til med 750.000 6 x 3 meter store plakater.

Artikel fra December 2005

Valgplakaterne er småt begyndt at springe
ud selv om årstiden er kold.


Klik for stort foto

Her er det det største oppostionsparti - DS - Democratici di Sinistra - der opfordrer italienerne til at melde sig ind i partiet.
Det sker på banegården i Genova, men også på byernes gader og langs lendevejene bliver der stadig kortere mellem plakaterne med politiske budskaber.

Oppositionen fifler stadig med det samlede program, som snart må komme.

Senest mødtes medlemmmerne af DS til et tre-dagen "convention" i begyndelsen af december, og inden da havde en anden af grupperne i "Union"-koalitionen holdt "Big Talk" i Rom.

Oppostionen valgte Romano Prodi >> som deres mand som ministerpræsident ved et overraskende (På grund af antallet af deltagere- over fire millioner betalte for at stemme!) primærvalg i oktober >>.

Prodi skal holde sammen på en oppostion, der slås med mange interne uenigheder - og ikke mindst med mange ledere, hvoraf nogle af dem synes den tidligere formand for EU-Kommissionen ligger lige lovligt langt til højre for midten af italiensk politik.Prodi slæber stadig rundt med den "krist-demokratiske" arv, og selv om han har erklæret sig villige til f.eks. at anerkende registreret partnerskab for homoseksuelle, så ligger en stor del af oppostionen langt til venstre for

"Professoren fra Bologna" - læs portrættet "En kristdemokrat i venstrefløjsklæder" >>


Berlusconi - eller ej
Mens der sommeren og efteråret igennem flere gange har været sået tvivl om Berlusconis lederskab af centrum-højrefløjen - han fik f.eks. ikke det store enhedsparti, han annoncerede før sommerferien - så meddeler Berlusconi i brochurer og på plakater, at han har overholdt sin "valg-kontrakt" med italienerne fra 2001 - og mere til...

Døm selv, om det er korrekt >>
.

En af de nye 3 x6 meter store valg-plakater fra Forza Italia


-syl

Retur til Politk <<

Retur til Valg 2006 <<
Artikler


Har Berlusconi overholdt sin
valg-kontrakt fra 2001? >>

Prodi - kristdemokrat i
venstrefløjsklæder? >>


Links
Forza Italia >>

Romano Prodi >>


Berlusconis brochure -
november 2005

"Regeringen Berlusconi
Huskeseddel med 45 punkter
"Gøre, vokse og være frie"
Læs kontrakten

Copyright © 2005-2007. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano