Politik

Februar 2008

Bookmark and Share

21,9 milliarder euro retur fra udenlandske konti

Artikel fra juni 2002

En skat på 2,5 procent er til at overse, og for en gangs skyld har italienerne i stor stil benyttet en af de såkaldte "tilgivelses-love" fuldt ud.

I perioden mellem november 2001 og maj 2002 giver regeringen "frit lejde" til de personer, der at skatte-hensyn og andre lyssky hensyn har valgt at opbevare deres kapital på udenlandske konti.

Resultatet blev, at der alene i perioden november 2001- marts 2002 ankom 21,9 milliarder gode Euro, som nu står på italienske konti og er med til at gøre landet rigere.

Beløbet svarer til 1,8 procent af det italienske Brutto National Produkt.Og inden fristen udløber - eller bliver forlænget som det nærmest er praksis med tilgivelses-lovene - håber skatteministeren, at endnu 30 milliarder Euro kommer hjem til Italien.

Fra Schweitz til Lombardiet
Over halvdelen af den uregistrerede kapital var i sin tid bragt over grænsen til Schweitz og der gemt for de italienske myndigheder. Og 68 procent af kapitalen er endt på konti i den rige region Lombardiet.

Ligegyldigt, hvordan pengene er tjent
Med loven har italienerne kunne bringe kapital hjem uden af skulle fortælle nogen, hvorfra pengene kommer.
Om det er penge tjent ved sort arbejde, afpresning, mafia-aktiviteter eller andre lyssky foretagender har ingen betydning, blot man betaler det 2,5 til skattevæsenet.

-syl


Copyright © 2000-2008. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano