Politik - Fascisme

Februar 2008

Bookmark and Share

Kalender med Mussolini


 

Artikel fra januar 2000

Partiet National Alliancen >> har officielt gjort op med fortiden, men nogle partifæller hylder stadig Mussolini.


- Hvad er der galt i en kalender med billeder af Mussolini? spurgte landbrugsrådmanden i den syditalienske region Puglia Mario De Cristofaro uskyldigt, da han efter jul blev bebrejdet sin julegave til 2.000 venner og politiske forbindelser.Gaven var en kalender med billeder af Benito Mussolino og de fascistiske symboler Flammen og Fasces - et neg bundet af træpinde.

Kalendergaven skabte misfornøjelse i hans parti National Alliancen, for partiet gjorde officielt op med sin fascistiske fortid i 1995.


Inden da hed partiet Den Sociale Bevægelse MSI, og førte arven videre fra Mussolinis og fascisternes diktatur fra 1922 til nederlaget til De Allierede i 1943.


I dag betegner partiet sig som et liberalt højreparti, og er en del af valgalliancen Frihedspolen sammen med Berlusconis parti Forza Italia.

I følge rådmanden i Puglia er der ikke noget galt i, at have Mussolini som myte, selv om partiet i dag officielt ikke har noget med fascimen at gøre.

De Cristofaro har ingen intentioner om at tage kalenderen ned, hverken på sit kontor eller hjemme i stuen, hvor kalenderen hænger ved siden af et stort maleri af "Il Duce", som Mussolini kaldtes.


Mussolinis barnebarn Alessandra er i øvrigt medlem af parlamentet for National Alliancen. (I dag - 2006 - har Alessandra meldt sig ud af AN og dannet sit eget parti - Alternativa Sociale >>)


-sylCopyright © 2001-2008. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano