Politik

Februar 2008
Bookmark and Share

Reformminister går efter Muhammed-provokation

Danske øl og småkager i byrådssalen i Milano

Da Muhammed-krisen var på sit højeste besluttede Lega Nords gruppe af byrådsmedlemmer i Milano at lave en happening.

Gruppen havde også danske flag med.
Og med håndbajere og småkager
lignede "leghisterne" nærmest en bedre dansk julefrokost, indtil mødet brat blev afbrudt, da de andre partiers repræsentarer forlod salen.Lega Nord mødte også op foran Danske Generalkonsulat i Milano nogle dage før "byråds-happeningen" i solidaritet med danskerne.

Og den 4. februar delte partiet øl og småkager ud til folk på gaden i centrum af Milano.

Tradition for provokation

Lega Nord har en lang tradition for "upassende" happenings, og den med t-shirten er heller ikke ny.

Da Matteo Salvini, der både er byrådsmedlem i Milano og medlem af Europaparlamentet for Lega Nord, medvirkede i en tv-udsendelse om Tyrkiets optagelse i EU, var det naturligvis også med en t-shirt, hvor der stod "Nej til Tyrkiet".

Artikel fra februar 2006

Refomminister Roberto Calderoli trådte lørdag den 18. februar tilbage som følge af hans provokation med i tv dagen før at knappe sin skjorte op og under den bære en t-shirt med en satirisk "Muhammed-tegning".


Caldaroli viste sin "Muhammed-tshirt" i
programmet "Primo Piano" på TV-kanalen Rai3
Eks-ministeren selv er rasende, og mener, han er udsat for et stormløb mod sit parti Lega Nord i forbindelse med den igangværende valgkampagne.

Modstander af muslimske indvandrere

Lega Nord, der dybeste set ønsker det rige Norditalien adskilt fra det efter deres mening "tyvagtige" Rom og det fattige Syditalien, har i sagen om Muhammed-tegningerne nærmest fået foræret et motiv til at gentage deres modstand mod enhver form for indvandring af borgere fra lande udenfor EU i almindelighed og imod indvandring af muslimer generalt.

Berlusconi krævede afgang

Regeringsleder Silvio Berlusconi krævede Calderolis afgang fredag den 17. februar, efter at Calderolis t-shirt-happening angiveligt var årsag til voldelige sammenstød i Libyen, hvor ti mennesker blev dræbt.
Berlusconi har haft en lang telefonsamtale med Libyens leder Gheddafi for at genoprette forholdet mellem de to lande.

Også den præsident Carlo Azeglio Ciampi har kritiseret Caldrolis opførsel, og har gentaget, at Italien respekteret andre folks religion.

-syl


Retur til Politik <<Links

Lega Nord >>
Copyright © 2006-2008. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano