Mode - Økonomi

Februar 2008

Bookmark and Share

Prada går/går ikke på børsen?

1,3 milliarder euro var det beløb Prada Holding regnede med at få tilført ved børsnoteringen.
Prada Holding er vurderet til 4,2 mia. euro.

I bestyrelsen af Prada sidder bl.a. Miuccia Prada, hendes mand Patrizio Bertelli (skipper på Challenge båden Luna Rossa)Kommentar:

Prada var "hittet" i italiensk mode i sidste halvdel af 1990`erne med Miuccia Pradas gennemført minimalistiske og uglamourøse og ikke specielt feminine eller elegante tøjstil - der uforståeligt for mange! - genlancerede en gammel familievirksomhed fra Milano.
Pradas røde stribe ses stadig meget, men i dag er andre navne blandt de mest nævnte, deriblandt Roberto Cavallis helt anderledes vilde og ustyrlige tøjstil.

Artikel fra juli 2002

Modefirmaet Prada Holding meddelte allerede i begyndelsen af 2001, at nu ville virksomheden børsnoteres.

Siden blev noteringen udsat to gange i 2001, igen i år, da debutten var annonceret den 5. juli.

Patrizio Bertelli meddelte i maj, at børsnoteringen indtil videre var udsat på grund af de vanskelige tider for branchen. Samtidig understregede han, at første halvår af 2002 så ud til at have fulgt beregningerne, og at Prada ikke på nogen måde er i krise.
Alligevel har den tredje udskydning af børsnoteringen for alvor medført spekulationer om mode-frimaet soliditet.

Stor gæld

Ugemagasinet Espresso skriver således, at den vigtigste årsag til, at Patrizio Bertelli og Miuccia Prada vil børsnotere virksomheden er et faldende overskud, samt en stor gæld, som virksomheden har opbygget i gennem de seneste år, hvor flere andre mode-firmaer er blevet opkøbt af Prada Holding.Blandt gruppens opkøb siden 1999 er mærkerne Helmut Lang, Jil Sander, Church's, Genny og Alaïat.
I alt er Prada Holdings gæld kun faldet fra 990 millioner euro til 972 euro fra 2000 til 2001, og i det regnskab mangler et lån på 700 millioner euro. Og gælden skal ses i forhold til en samlet omsætning i 2001 på 1.714 milioner euro.

Copyright © 2000-2008. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano