Design

April 2010
Bookmark and Share

Italienske sofaer i danske hjem

Om Natuzzi

Natuzzi blev grundlagt i 1959 af Pasquale Natuzzi.Virksomheden designer og producerer sofaer, lænestole og tilbehør til dagligstuen.

Med en omsætning på 735,5 million euro i 2006 er Natuzzi den største møbelproducent og på verdensplan førende inden for segmentet polstrede lædermøbler.

Virksomheden eksporterer innovative sofaer og lænestole af høj kvalitet til 123 markeder på fem kontinenter.

På verdensplan har Natuzzi 285 butikker og 592 gallerier.

Højaktuelt design, finere italiensk håndværk og avanceret vertikalt integreret produktionsdrift underbygger virksomhedens markedslederskab.

Natuzzi S.p.A. blev børsnoteret på New York Stock Exchange den 13. maj 1993.
Virksomheden er ISO 9001 og 14001 certificeret.

 

Artikel fra 2008

Efter en omfattende markedsføring af den syditalienske møbelproducent Natuzzi er virksomheden for alvor slået igennem i Danmark.
Godt håndværk, lækkert design og sydlandsk inspiration er nogle af de ting, som tiltaler danskerne.


Af Maya Louise Koch, CLM i kommunikation & BA i italiensk

Italienerne og Italien er ofte synonym med god stil og flot design i den danske bevidsthed.
Ikke desto mindre ligger den danske og italienske møbelstil på flere områder milevidt fra hinanden.
Hvor man i danske hjem for det meste ser en enkel, minimalistisk stil i rene linier, er italienske hjem ofte kendetegnet ved en tung, mørk og rustik stil med mange afekter og udsmykninger.
På trods af denne forskel i indretning har danskerne taget den syditalienske møbelproducent Natuzzi til sig.Møbelproducentens fokus på kvalitet er noget, som taler til danskerne, men vi er også interesserede i at prøve noget nyt, som bevæger sig væk fra klassisk dansk design.Natuzzi blev for alvor markedsført som et brand i Danmark i 2004, hvor en Natuzzi forretning blev åbent i stormagasinet Fields i Ørestaden.
Året efter - i oktober 2005 - fulgte åbningen af endnu en forretning på Vimmelskaftet på Strøget i København.
Herudover er Natuzzi i dag repræsenteret i 10 større møbelforretninger med såkaldte Natuzzi gallerier.
Et Natuzzi galleri er et område i forretningen, hvor der kun forhandles Natuzzi møbler.

Godt håndværk og god kvalitet

Det er nok de færreste, som ved, at Natuzzi har været repræsenteret i Danmark i mere end 20 år.
Tidligere er de italienske møbler udelukkende blevet solgt gennem andre møbelforretninger og mærker.
Men i 2002 besluttede man i det italienske hovedkontor at markedsføre Natuzzi som et globalt varemærke og dermed synliggøre, at Natuzzi er mere end en producent af sofaer.
Natuzzis mission er at lave italienske møbler i et lækkert design, som er økonomisk overkommelige og som taler et universelt sprog.
Det lader til, at det er noget, som appellerer til os danskere.
Ifølge Natuzzis danske brand manager, Peter Vedel, går salget af Natuzzis møbler rigtig godt i Danmark.

- "En af grundene til at Natuzzis møbler falder i danskernes smag er, at møblerne er af et godt håndværk og af god kvalitet.
I Danmark er der nemlig en tradition for, at man sætter pris på godt håndværk. Når jeg går rundt i butikken oplever jeg ofte, at folk bliver overrasket over det gode forhold, der er mellem pris og kvalitet på vores møbler", siger Peter.

Vælg din egen siddekomfort

Natuzzi har skabt et globalt brand, som taler et universielt sprog.
En måde at gøre det på er ved at inddrage forbrugeren i udformningen af møblerne.
I Natuzzi kan man simpelthen sammensætte flere af møblerne efter egen smag.- "Vi har en enorm kollektion, så lige meget hvilken smag du har, kan vi faktisk finde nogle møbler, som passer til dig. Dertil kommer at vi har mulighed for at tilpasse de enkelte møbler til dit behov. F.eks. leverer vi vores sofaer og stole med forskellige varianter af siddekomfort. Du kan altså selv vælge, om du vil have en sofa, som er hård eller blød at sidde i. Derudover kan du også selv bestemme størrelse, stoftype og kvalitet", fremhæver Peter.

Ikke helt som dansk design

Natuzzis produkter er stilrene, hvilket ifølge Peter er noget som både vi og italienerne godt kan lide.

- "Min vurdering er, at pænt, ordentligt og lækkert design appellerer til både danskere og italienere. Men at Natuzzi har et organisk design er ikke helt i overensstemmelse med klassisk dansk design. Men danskerne kan godt lide, at det er anderledes end det, som de er vant til", forklarer Peter.

Derudover kan Peter se, at de lækre detaljer i møblerne og den sydlanske inspiration også tiltaler danskerne.
Og så er danskerne i højere grad begyndt at købe lavere sofaer, end de plejer og sofaer med chaiselong.

- "Jeg har specielt ved en episode oplevet, at den italienske stil appellerer mere til os, end vi lige umiddelbart tror. Vi havde en meget markant rød lædersofa, som solgte rigtig godt i Italien, og som Natuzzis hovedkontor derfor ville have os til at stille forrest i vinduet i vores butik i Fields. Alle herhjemme frarådede os at gøre det, da man ikke mente, at den "frække" og meget anderledes sofa ville appelere til danskerne. Men det gik imod al forventning, og sofaen blev en bestseller", smiler Peter.

Made in Italy

Hos Natuzzi i Danmark spiller de bevidst på, at deres møbler er "Made in Italy".

- "Vi tror, det har en positiv indflydelse, fordi danskerne automatisk tænker "kvalitet, flot design og godt håndværk". Og så gør vi meget ud af at kommunikere, at vores møbler rent faktisk håndskæres af en håndværker i Italien. Med det vil vi selvfølgelig også gerne vende os væk fra, at nogle af vores møbler skulle være masseproducerede", siger Peter.Fremover vil Natuzzi blive endnu mere synlig henover det danske land.
Til November åbner der et galleri i Greve.
I 2008 er planen at åbne 3-5 gallerier, blandt andet i Kolding, i Odense på Fyn og i Jylland.
Natuzzi fortsætter derfor sin erobring af det danske marked, så mon ikke vi fremover vil se endnu flere af Natuzzis møbler i de danske hjem?

Af Maya Louise Koch


Copyright © 2000 - 2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano >>