Folkesjælen

November 2010

Bookmark and Share

Falske blondiner og satellit-hår


Krøller eller ej?
Klik for stort foto


Min veninde Rita beholder sine krøller - heldigvis...

Ritas krøller er helt naturlige -
og det kan absolut ikke anbefales at få håret permanentet i Italien.Som du kan læse om her ved siden af, virker det som om, der kun eksisterer én frisure for "over 40" - krøller laver man efter min erfaring som om man ville efterligne puddelhunde - uanset alderen.

Artikel fra juli 2004

Ugeblade, tv og radio er i denne sommer proppet med reklamer for produkter, der lover at gøre det italienske kvinders hår helt glat.


I en af reklamerne lader modellen endda som om hun bruger dampstrygejernet for at komme af med de forbandede krøller...

Krøller er åbenbart ikke smart længere
- og det ER altså et problem for mange af de smukke krøllede signorina´er og signora´er i Italien.Jeg har altid været dybt misundelig på min veninde Ritas imponerende hårpragt, der krøller ud over det hele.

Heldigvis lader Rita krøllerne være i fred for strygejern og anden teknologi, og hun er mindsandten også holdt op med at farve håret - en anden af de italienske kvinders mange forunderlige specialiteter.


Smukke blondiner med sorte hårrødder


Som min fars ven en gang sagde til pigen på barstolen:
- Hvorfor i alverden farver en smuk blondine som dig hårrødderne sorte??? - så render der utroligt mange "blondiner" rundt i hele Italien, der altså åbenbart farver hårrødderne mørkebrune eller sorte...Shampo-firmaet Pantene har undersøgt sagerne og er kommet frem til, at 75 af de italienske kvinder farver deres hår jævnligt - og at der bliver flere og flere - yngre og yngre - mænd ved farvehylderne.

I Italien affarver 29% deres mørke hår for at ligne nordiske skønheder, men også det røde hår er i høj kurs med 27%. Naturligt mørk middelhavshår er simpelthen ikke i særlig høj kurs.

Til gengæld regnes undertegnede med dansk leverpostejsfarvet hår for naturlig blondine
- nogle fordele må man jo have lov til at have - så her bliver altså ikke farvet.

Frisøren og hans roterende børste

De fleste farver hårene hjemme - hylderne med "gør det selv produkter" er fordoblet i de seneste år, men frisøren er stadig en uundværdig ingrediens i mange italienske kvindeliv.

Især for en ældre generation af kvinder er et ugentligt frisør-besøg obligatorisk - og det tager hele eftermiddag, for der farves, fønés og friserer ikke bare - der snakkes, drikkes kaffe og meget andet.

Og så børstes der.

Der findes for italienske frisører tilsyneladende kun én frisure for kvinder over 40-45 år - og dén frisure laves ved at rulle håret stramt om en rund børste, flere gange mens der hives meget, og derefter fønne håret knastørt.

Jeg brugte 13 år i Italien inden jeg nu omsider har fundet en frisør, der indviliger i at droppe børsten og fingertørre mit hår.


JEG skal nemlig ikke have satellit-hår, som de her "frisør mindst én gang om ugen italienske kvinder".

Når de er over 60 har frisøren hevet så meget i håret, at det opgiver at gro ud, og i stedet bliver til sporadiske totter, der stritter ud over en hvid hovedbund.

Og er det så affarvet blondt eller rødt eller over 70 år frisørblåt, så er det sandt at sige ikke nogen fornøjelse at se på.

-syl

Retur til
Folkesjælen <<Artikler

Sommer 2007:
Kvindesager under parasollen

Motorvej eller skovsti i de
nedre regioner og kampen
mod rynkede armhuler
og revnede hæle >>


Appelsinhud
og lave balder >>Hår-statistik

82% af de italienske kvinder er naturligt mørkhårede - kun 15% er noget, der ligner blondiner fra naturens side.

(Kilde: Rocchetta mineralvand >>)

Copyright © 2000-2010. Tutti i diritti riservati. Charlotte Sylvestersen - Milano